Ztřeštěná Agatha a její čarodějnické řádění v nové minisérii s českým dabingem

Ztřeštěná Agatha a její čarodějnické řádění v nové minisérii s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Agatha Harkness se vrací na scénu. Není mladá ani krásná, ale vytrvalosti a odhodlání má na rozdávání. Má také plán, co chce dělat dál, a nebude na to sama. Pojďme se o příběhu jedné z původních salemských čarodějnic něco dozvědět.

Agatha za vším schovaná

I když se Agatha na obrazovkách objevila až v seriálu WandaVision, její postavu pro komix vytvořili Stan Lee a Jack Kirby už v roce 1969. Agatha byla původně kladnou vedlejší postavou komiksů o Fantastické čtyřce. Agathina Kniha hříchů se objevila hned v několika MCU projektech, např. ve WandaVision, Agenti S.H.I.E.L.D. nebo Doctor Strange v mnohavesmíru šílenství.

Kdo je Agatha

Jednu z nových písní seriálu Agatha za vším schovaná si v rámci promo akcí zazpívala samotná představitelka Agathy Katherine Hahn, která se herectví a muzikálovému zpěvu věnuje od útlého dětství. Muzikál i drama studovala na prestižní univerzitě Yale. Píseň, která dala jméno seriálu, se už objevila v seriálu WandaVision.

Český hlas Agathě propůjčila opět Tereza Groszmannová, k níž se přidaly nové čarodějnice Lucie Vondráčková, Alice, a Erika Stárková s postavou Jen.

Minisérie sleduje Agathu Harknessovou, jak se snaží získat zpět své ztracené schopnosti. Poté, co byla uvězněna ve Westview Wandy Maximoffové, jí tajemný mladík Teen (Joe Locke) pomůže vymanit se z kouzla a požádá ji, aby ho provedla po legendární čarodějnické cestě Necestě – což čarodějnici odmění tím, co jí chybí, pokud přežijí. Společně s mladíkem založí Agatha nový koven a vydají se cestou Necestou.

Agatha v historii

Harknessová je první postavou, která nikdy neměla titulní sérii v komiksech Marvel, aby pokračovala v hlavní roli ve své vlastní sólové streamovací sérii. Výkonná producentka Mary Livanos říká:

Po WandaVision bylo okamžitě jasné, že diváci byli Agathou naprosto uchváceni. Tato postava je tak magnetická a nebezpečná. Když jsme sledovali, jak Kathryn Hahn přivádí Agathu k životu, věděli jsme, že s ní můžeme prozkoumat mnohem víc.

Kdo je Agatha Harknessová v očích tvůrců

Je protagonistkou, nebo antagonistkou?

Tvůrce Jac Schaeffer nabízí jistý pohled:

Agatha je všechno. Je hlavní hrdinkou show. Je antagonistkou show a svého vlastního příběhu. Je to klasický padouch. Ona má potěšení z toho, že je darebák. Rádi říkáme, že funguje podle svého vlastního kodexu, a to je to, co ji odlišuje od zbytku světa, protože to není politické, globální ani univerzální. Je to sobecké a jde o ni a její přežití a její touhy, o to, koho má a nemá ráda, koho respektuje nebo ignoruje. Agatha opravdu žije na ostří nože, a to může ztvárnit pouze Kathryn Hahn.

Agathu Harkness najdeme v současné časové ose, tedy 3 roky po událostech WandaVision.

Seriál je ke zhlédnutí na Disney+.

Zdroje článku:
  • Press kit Disney+,
  • Autorský text