Zrádci: První dojem z dlouho očekávané reality show je překvapivě dobrý

Zrádci: První dojem z dlouho očekávané reality show je překvapivě dobrý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nezbývá než doufat, že se konečně dočkáme zajímavé hravé soutěže, která nebude nudit. V poslední době si reality show zrovna moc dobře nevedou. Zrádci nevsadili jen na atraktivní licenci, ale nabízí divákům něco navíc, a jako u všech pořadů tohoto typu teď záleží hlavně na sestřihu pro vysílání.

Po BB, který se zvrtl na propagaci odlišnosti, přes Survivor, kde soutěžící po prvním dešti a štípnutí hmyzem museli na pár dní do nemocnice, až po hříšnou reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, která trefně už v názvu vystihuje, že se to u obrazovek přežít nedá, tak možná konečně diváci dostanou něco, u čeho vytrvají až do konce.

Zdroj: FTV Prima

Něco navíc

Konečně jsme se dočkali a reality show se natočila v prostředí, na které můžeme být pyšní. Žádné exotické pláže plné odpadků v křoví, žádná země, kde jsou hotelové resorty obehnané vysokou zdí nebo kde žije většina obyvatel v naprosté chudobě.

Vítejte na Křivoklátě, jednom z nejstarších a nejvýznamnějších hradů českých knížat a králů.

Jak se na webových stránkách můžete dočíst, Křivoklát tady byl dlouho před námi a bude ještě déle po nás. Jeho historie začíná už ve 12. století a za panování Přemysla Otakara II. byl Křivoklát velkolepým královským hradem. V jeho zdech se procházel i Karel IV., modernizoval ho Václav IV. a Vladislav Jagellonský.

Už po první předpremiérové epizodě je jasné, že prostředí hradu a nádherná krajina v okolí jsou pro diváky velkým lákadlem. I samotní hráči se nad místem svého pobytu rozplývali blahem. I když třeba neodejdou s vítězným zlatým pokladem, budou mít životní zážitek z pobytu na tak exkluzivním místě, kde se mohou svobodně pohybovat. I to už je velká odměna.

Zdroj: FTV Prima

Vojta Kotek jako moderátor

Vojta Kotek si nezvyklou moderátorskou roli hodně užívá a přísného hradního pána hraje skvěle. I pro něj je to určitě nejen výrazný posun v kariéře, ale také zajímavá životní zkušenost.

Přestože zrádci byli určitě vybráni dávno předtím, než vstoupili na nádvoří hradu, dokázal poměrně dobře navodit atmosféru u stolu, kdy je „vybíral“.

Hráči

Po první epizodě nelze dělat žádné závěry. Tři zrádci byli určeni. Vypadá to, že ani oni nebudou mít úplně snadnou práci ohledně domluvy, koho vyřadit. Jdou na to logicky. Snaží se zbavit lidí, o kterých se domnívají, že by jejich postavu ve hře mohli nějak negativně ovlivnit. Určitě jsou na správné cestě, pokud mají v plánu se zbavit těch nejchytřejších. Možná ale nebude snadné je identifikovat. Každý se nemusí hlasitě chlubit tím, jak si všechny analyzuje a hned má jasno. Tichý a nenápadný pozorovatel může být mnohem více nebezpečný, obzvláště pokud si kolem sebe časem utvoří skupinku důvěrníků.

Hodně drsné bylo přivítání na nádvoří, kdy se jeden z hráčů nepodíval ani dovnitř monumentální stavby a už zase spěchal domů. Možná měsíce těšení a potom vyhazov, třeba jen kvůli tmavému oblečení.

Zdroj: FTV Prima

Jediné, co je trochu otravné, je stále velké množství influencerů, modelek a mladých cestovatelů, kteří mají údajně spojovat různé kultury, což se jim vzhledem k mnoha světovým konfliktům stále nějak nedaří. Budeme jen doufat, že tento trend vytváření „privilegované skupiny lidí“, která nemá pro společnost žádný přínos, brzy vyjde z módy. Mělo by se zapojit více lidí, kteří mají skutečné profese. Kromě policistů třeba hasiči, zdravotníci, učitelé. Stejně dobře by mohl všechny přechytračit i farmář z Vysočiny nebo řemeslník, co lidem dělá hodinového manžela. Ve hře by se určitě neztratili ani lidé pracující na infolinkách, v reklamačních odděleních nebo na recepcích hotelů. Ti všichni jsou vlastně psychology z lidu.

Navíc, pokud hra směřuje k mladým lidem, někdo by jim měl připomenout, že všichni nemohou testovat počítačové hry nebo propagovat kosmetiku či cestovat po světě.

Zdroje článku: