Zneklidňující nízkorozpočtový horor Longlegs se zaplatil za první den v kinech a je plný mrazivých tajností

Zneklidňující nízkorozpočtový horor Longlegs se zaplatil za první den v kinech a je plný mrazivých tajností
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože je v hlavní roli této letní hororové bomby Nicolas Cage, na plakátech a v upoutávkách k novému filmu ho nikde nenajdete. Jde o tvůrčí záměr. Místo toho se ve virální kampani objevilo třeba fungující telefonní číslo. Instagram filmu nabízí fotky a videa se šiframi.

Nejnovější hororový film od spisovatele/režiséra Osgooda "Oz" Perkinse s názvem Longlegs šíří internetem svou trochu strašidelnou propagaci. Kampaň filmu, zahrnující nejednoznačné upoutávky, tajemné filmové snímky a fotografie ze zákulisí, zanechala na sociálních sítích zmatený dojem.

O čem je Longlegs

Začínající agentka FBI Lee Harker (Maika Monroe) je v Oregonu přidělena k deset let trvajícímu případu týkajícímu se okultního sériového vraha jménem Longlegs (Nicolas Cage). Zatímco Harker vyšetřuje historii vražd, které ji obklopují, odhaluje některé znepokojující souvislosti hlavně díky tomu, že je obdařená schopností jasnovidectví.

Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu.

Obsazení Longlegs

Longlegs představuje silné obsazení v čele s jedenatřicetiletou Maikou Monroe. Film je její šestou hlavní rolí v tomto mrazivém žánru. Od svého průlomového učinkování v kultovní hororové klasice Davida Roberta Mitchella It Follows (Neutečeš) z roku 2014 Monroe dominuje žánrům hororu a thrilleru se silnými a přesvědčivými výkony v několika velice dobře oceňovaných filmech.

Během produkce byla Monroe oddělena od hlavní hvězdy Nicolase Cage, dokud nepřišel čas na klíčovou scénu, kde se ona a Longlegs konečně setkali tváří v tvář. Monroe v jednom rozhovoru uvedla, že její den natáčení s Cagem byl jiný. Nebyly jí poskytnuty žádné jeho fotografie v jeho namaskovaném vzhledu.

Nejen, že jsem Nica – nebo spíše Longlegse – viděla poprvé, ale v tuto chvíli se spouštěly kamery,

řekla Monroe.

Byl to velmi surrealistický, velmi nervy drásající zážitek.

Štáb také využil tohoto adrenalinového okamžiku a připojil k Monroe malý mikrofon, který měla nalepený na hrudi. Díky němu filmaři mohli slyšet tlukot jejího srdce, který se vyšplhal ze 76 na 170 tepů za minutu, jakmile poprvé spatřila svého hereckého partnera namaskovaného jako satanského sériového vraha.

Nezvyklé je, že Nicolas Cage hraje zlověstného Longlegse, jehož podoba v rámci celé propagace filmu zůstala naprostou záhadou. Pro mrazivý fyzický vzhled Longlegse se Cage inspiroval svou zesnulou matkou Joy Vogelsang, která trpěla schizofrenií.

Zajímavosti

Na webových stránkách k filmu jsou podrobně popsané kriminální případy, kterými se autor scénáře inspiroval. Popisy jednotlivých vražd jsou velmi podrobné (doplněné fotografiemi), takže se k nim nemohl dostat běžný člověk. V diskuzi se návštěvníci stránek ptají na zdroj těchto informací, ale autor stránek zůstává anonymní. I to je pravděpodobně geniálně promyšlená propagace filmu, která samozřejmě zavání tajemstvím.

V srpnové nabídce kin.

Zdroje článku: