Zahraniční hvězdy a jejich odchody z tohoto světa s mnoha otazníky

Zahraniční hvězdy a jejich odchody z tohoto světa s mnoha otazníky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen před pár měsíci svět šokovala zpráva o úmrtí „Chendlera Binga“, tedy herce Matthewa Perryho, který měl podle médií za sebou úspěšně zvládnutou odvykačku z drogové závislosti a v jeho životě mělo být už jen slunce. Jenže nebylo a s jeho náhlým odchodem je stále spojena řada spekulací.

Matthew Perry v tom však nebyl sám – v průběhu let zemřela celá řada celebrit podivně. I když byla příčina smrti stanovena, chybí někdy důvody nebo vysvětlení toho, co k ní vedlo.

Natalie Wood

Natalie Wood
Natalie Wood | Zdroj: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Natalie Wood byla americká herečka ruského a ukrajinského původu. Svou kariéru začala jako dětská herečka a nakonec přešla do rolí náctiletých, rolí mladých dospělých a rolí žen středního věku. Utopila se u ostrova Catalina 29. listopadu 1981 ve věku 43 let, když si vyjela během natáčení s manželem na jachtě. Její smrt byla označena jako nešťastná náhoda, ale…

28. listopadu 1981 se Wood připojila ke svému poslednímu manželovi Robertu Wagnerovi, jejich ženatému příteli Christopheru Walkenovi a kapitánu Dennisi Davernovi. Všichni si měli užít víkend na jachtě Splendour, kterou Wagner vlastnil. Podivné bylo, že nebyla přizvaná manželka Walkena, castingová režisérka Georginne Walken.

K celé události se našla jedna svědkyně, která zaslechla večer výkřiky o pomoc a také mužský hlas, který měl říkat trochu pohoršeným hlasem, že má počkat, že už pro ni jdou. Ráno byla mrtvola herečky nalezena asi 1,6 km od jachty poblíž nafukovacího člunu u pláže. Herečka měla v krvi 0.14 promile alkoholu. Vědělo se, že neumí plavat, a případ byl uzavřený jako smrt utonutím a podchlazením.

Brandon Lee

Jméno Bruce Lee v rodném listě usnadnilo mladému muži hereckou kariéru. Moc si jí však neužil. Zemřel během natáčení ve věku pouhých 28 let na krvácení do mozku při natáčení filmu Vrána (1994) .

Filmový štáb natočil scénu, ve které bylo rozhodnuto použít zbraň bez souhlasu koordinátora zbraní, který byl před večerním natáčením poslán domů. Podali Michaelu Masseemu zbraň se slepými náboji. V hlavni zbraně se však nacházela kulka z předchozího výstřelu, prázdný náboj ji vytlačil a zasáhl Brandona Lee. Lidé ze štábu si toho všimli, až když Lee pomalu vstával. Lékaři zoufale pracovali pět hodin, ale nebylo to k ničemu. Následujícího dne byl prohlášen za mrtvého, měl těsně před svatbou.

David Carradine

David Carradine
David Carradine | Zdroj: S_bukley / Depositphotos

Americký herec, který se proslavil po celém světě filmem Kill Bill, zemřel tak podivnou smrtí, že se většinou v médiích mlžilo, co se vlastně stalo, a novináři se vyjadřovali o nešťastné náhodě. Stalo se to v thajském Bangkoku. Jeho smrt zřejmě souvisí s neobvyklými sexuálními hrátkami.

Bouřlivák, který žil naplno, byl nalezený nahý pokojskou a nejen kolem krku měl uvázanou tenkou šňůrku. Měl svázané i ruce a podle znalců se pokoušel přidušením dosáhnout větší rozkoše, něco se však zvrtlo. Nikdo nebyl obviněný, že by u činu byl, ale tato možnost nebyla vyloučená. Jednoznačně však všichni, kdo ho znali, popřeli, že by mohlo jít o sebevraždu.

Brittany Murphy

Hezká jako obrázek a už v pěti letech měla jasno, že bude hereckou hvězdou. Povedlo se jí zazářit v několika filmech, ale moc toho nestihla. Obrovskou pozornost si vysloužila rolí ve filmu Narušení (1999) s držitelkou Oscara Angelinou Jolie a dařilo se jí i ve světě hudby.

Mladá žena byla údajně svědkyní v případu bývalé zaměstnankyně ministerstva vnitřní bezpečnosti a pronásledované informátorky Julie Davisové. Podle Davisové se Brittany a její snoubenec Simon Monjack stali terčem odvetných opatření, která zahrnovala pozemní a vzdušné sledování. Brittany a Simon se svěřili i Alexi Benovi Blockovi z Hollywood Reporter. V rozhovoru mu řekli, že byli pod dohledem vrtulníků a jejich telefony byly odposlouchávány.

20. prosince 2009 Brittany Murphy zemřela. Bylo jí 32 let. Úřady a koroner okresu Los Angeles uzavřeli případ do hodiny a její smrt připisovali zápalu plic a anémii. Pět měsíců po nečekaném skonu Brittany byl její manžel Simon Monjack nalezen mrtvý v domě, který s Brittany sdílel. Mluvčí koronerského oddělení Los Angeles uvedl, že Simon také zemřel na stejné přesné příčiny jako jeho manželka, jmenovitě na zápal plic a anémii. Ani Brittany, ani Simon nebyli podrobeni soudní pitvě na jedy. Pátráním otce herečky vyšlo najevo, že ve vlasech Brittany byly objeveny abnormálně vysoké hladiny těžkých kovů a jedů.

Bulvár samozřejmě vytvořil svou verzi příběhu a možná to byl záměr. Z herečky se tak stala žena, kterou manžel ovládal a podporoval ji v nadužívání léků na předpis. Pravda asi zůstane navždy skrytá.

Zdroje článku: