Z Pekelné kuchyně moc jídla nevzešlo. Vulgární moderátor a zmateně pobíhající soutěžící, kteří ani netušili, kde mají nádobí

Z Pekelné kuchyně moc jídla nevzešlo. Vulgární moderátor a zmateně pobíhající soutěžící, kteří ani netušili, kde mají nádobí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další nacvičená estráda z prostředí kuchyně lákala diváky na profesionální výkony těch nejlepších z nejlepších a poutavý a spravedlivý přístup moderátora a „vrchního kata“ který má ze šestnáctičlenného týmu vydolovat svého nového kuchaře do exkluzivní kuchyně své restaurace.

Pokud se v první epizodě představili ti nejlepší kuchaři z našich restaurací (jídelen, bister), pak se tedy nemáme čím chlubit.

Zdeněk Pohlreich svým pořadem navštěvujícím restaurace asi hodně pravidelných návštěvníků restaurací od dalších kulinářských zážitků odradil. Špína, naprosto nevhodně skladované suroviny a zedníci či obkladači se zálibou v alkoholu u sporáku.

Kašpárek nám sice slíbil profesionální kuchaře těch nejlepších kvalit, ale minimálně o jednom z nich se to rozhodně říct nedá. Ten se snad kuchařem stal ve věznici, o které se zmínil. Ve skupině mistrů kuchařského řemesla se objevila i tetka z Itálie, která vaří ráda pro své děti a kuchař ze školní jídelny. Nic proti nim, ale sám Kašpárek zmínil, že nechce ochutnávat dětské jídlo. Otázka se tedy nabízí. Proč si vybral soutěžící, kteří vaří převážně pro děti?

Samozřejmě by se dalo debatovat i o provozní teplotě v kuchyni, takže kráska s dlouhými propocenými vlasy, která běhá sem a tam, by asi v kuchyni luxusní restaurace moc neuspěla. Ani přehnaný make-up nad vařícím hrncem chuti moc nepřidá. Přišla ukázat co umí, nebo jak vypadá?

A dostáváme se k samotnému vaření. Hosté se tedy moc nepřejedli. Příště by si měli vzít řízek s chlebem z domu. Na to, že dostanou objednané jídlo se totiž moc spolehnout nedá.

Kuchyňské zázemí Pekelné kuchyně je hezké a možná by i kuchaři měli dostat pár minut na to, aby zjistili, kde je nádobí, utěrky atd. Potom by totiž tu dobu určenou pro přípravu pokrmů mohli opravdu využít a neběhat zmateně sem a tam v neustálém hledání věcí.

Právě vaření a to, jak to kuchařům jde, by nejspíš diváky zajímalo víc, než neustále záběry na tuny řasenky na nalepených řasách, rozevláté vlasy nebo podivně zírajícího soutěžícího, který si asi vzal špatné léky. I když v jeho případě to byl nejspíš nějaký amatérský herec, který měl jediný úkol – ukázat, že olizování lžíce a její opakované použití k míchání jídla je dost nechutné a do profesionální kuchyně a výběru TOP kuchařů nepatří.

Radek Kašpárek má svou roli, okoukal ji, nacvičil a předvádí ji. Jen mu to člověk moc nevěří.

Celá akce, která měla předvést, jak vypadá práce v profesionální kuchyni, tak vyšla trochu trapně. Z přípravy jídla toho moc vidět nebylo. Zmatení kuchaři a kuchařky pobíhali jako bažanti, které ráno vypustí myslivci z klecí do polí, aby si je během pár hodin „lovci ulovili“. Kašpárek měl úlovek jistý. V žádné kuchyni nepřijde najednou tlupa lidí která ani neví, kde najít sůl a nemusí vařit jídla, o kterých si chvíli předtím přečte v manuálu.  

Chyběla ta vášeň pro vaření, ponižování kuchařů bylo až moc a vtipné to nebylo. Nakonec chybělo i to luxusní jídlo, kterým by se divák mohl inspirovat.

Zdroje článku:
  • TV Nova,
  • Autorský text