Wednesday na Netflixu v první sezóně sbírala samou chválu a druhá sezóna o tajemné rebelce se blíží

Wednesday na Netflixu v první sezóně sbírala samou chválu a druhá sezóna o tajemné rebelce se blíží
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak už bývá dobrým zvykem, děj seriálu je skrytý do posledního okamžiku. Natáčet se začalo už loni a zveřejněné materiály dávají tušit, že se brzy objeví i datum, kdy se nová osmidílná série představí.

Série bude pokračovat v mapování nadpřirozených záhad Wednesday Addams, která navštěvuje Nevermore Academy. Herečka Jenna Ortega (22) dostala za roli celou řadu ocenění a chválu si vyslechla i Catherine Zeta-Jones (55). Jak už bývá zvykem, když jsou fanoušci netrpěliví a nemají dost informací, začínají si vytvářet své teorie, co by se mohlo v další sezóně odehrávat. Tvůrci slibují, že Wednesday bude ještě nebezpečnější a vynalézavější. To přece všichni chtějí!

V dalších epizodách zřejmě bude Wednesday pokračovat ve studiu na Nevermore Academy a bude nás bavit nadpřirozenými schopnostmi a sem tam nějakým tajemným spiknutím, která se kolem ní objevují.

Možná děj naváže i na některá klíčová témata z první série. Za větší prozkoumání rozhodně stojí tajemství kolem samotné Nevermore Academy. Už v první sezóně byla naznačená dávná tajemství. Také by se mohly více odhalit nadpřirozené schopnosti jejích studentů. Určitým vývojem by měly projít i některé další seriálové postavy, které mají rozhodně silný potenciál. Děj také už tradičně osvěží nové postavy.

Škola však není jediným místem spojeným s Wednesday, které si zaslouží pozornost. Celá rodina Addamsových je víc než zajímavá, včetně ikonických postav Morticie a Gomeze Addams.

Na konci první sezóny se ukázalo, kdo je ve skutečnosti Tyler Galpin. V pozici hlavního záporáka by mohl zůstat. Ve hře je i varianta, že by se mohl objevit nový zloduch. Tyler by se mohl polepšit a snažit se o vykoupení.

V předchozí sezóně se řešily různé vztahové zápletky, včetně možného milostného trojúhelníku mezi Wednesday, Tylerem a Xavierem Thorpeem. Možná se tedy Wednesday rozhodne experimentovat i v jiném oboru než v nadpřirozených schopnostech. Ale jen stěží si lze představit, že by se temná dívka, pověstná svým chladem, sarkasmem a neústupností, dokázala sladit s jinou lidskou bytostí. Jak se však říká: „Nikdy neříkej nikdy!“ Možná i ona na sobě zapracuje, dospěje, pochopí své emoce a přestane bojovat s vlastní identitou.

Podle fanoušků nejžádanější postavou, kterou by diváci v ději chtěli, je strýc Fester.

Luis Guzmán a Catherine Zeta-Jones
Luis Guzmán a Catherine Zeta-Jones | Zdroj: Netflix Media Center

Pár zajímavostí k připomenutí

Nadpřirozené schopnosti Wednesday (Jenna Ortega) i její matky Morticie (Catherine Zeta-Jones) pocházejí od jednoho z jejích předků, konkrétně čarodějnice jménem Goody. Nicméně jsou po tolika generacích již značně zesláblé a těžko ovladatelné (obě mají vize z minulosti či budoucnosti jiných osob, které se spouštějí při fyzickém kontaktu, liší se pouze tím, že Morticia vidí ty příjemné věci, zatímco Wednesday ty násilné a nepříjemné, včetně smrti dané osoby). Tyto vize může spustit i kontakt s mrtvolou.

Seriál překonal Stranger Things (od r. 2016) a stal se jedničkou na Netflixu s více než 341 000 000 hodinami streamování po pouhém týdnu.

První série se natáčela v Rumunsku.

V seriálu si zahrála i Christina Ricci (Marilyn Thornhill), která ztvárnila Wednesday ve filmu Addamsova rodina z roku 1991 a jeho sequelu z roku 1993.