Výměna manželek: V hlavní roli manželka, která se manžela ptá, proč je tak brzy doma a nevydělává peníze

Výměna manželek: V hlavní roli manželka, která se manžela ptá, proč je tak brzy doma a nevydělává peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá Kristýna nevyleze z tepláků. Sice by chtěla vypadat lépe, ale nemá motivaci. Oblékla do tepláků i manžela. Ten je tak unavený z práce, že je mu to jedno. On si bláhově myslí, že si budou užívat života, až odrostou děti. Ona už si třetí dítě pořídila neplánovaně a pracovat nechce.

Kristýna, které je 23 let a už stihla tři děti, nevyjde ani kopec, a tak pro ni pobyt ve sportovně založené rodině nebude snadný. Nedbá o sebe od 15 let, kdy si našla přítele. Kvůli špatné situaci v rodině se mladý pár snažil mít dítě co nejdříve, protože to byla jediná možnost, jak se mohla Kristýna dostat před 18. rokem z domu. Chvíli to trvalo, a tak se matkou stala až v sedmnácti letech. Tomáš byl o dva roky starší, takže bylo na něm, aby se zaručil, že se o neplnoletou Kristýnu a dítě postará. Tomáš (25) se od té doby stará o to, aby jeho žena Kristýna (23) žila v pohodě a prací v lese si vydělá i sto tisíc. Jen rodiny, která se rozrostla o další dvě děti, si moc neužije.

Rodina se vzorně v pronajatém bytě v Táboře stará o děti Viktorku (3), Adélku (5) a Bibianku (1). Mladí lidé žijí bez přátel a Kristýna, která tráví dny jen uklízením, nemá jen pár kilo navíc, ale regulérně ji nadváha omezuje v pohybu. Její manžel prý také hodně jí, ale on se na rozdíl od Kristýny celý den pohybuje, a proto je štíhlý jako proutek a pro ženy určitě atraktivní.

Eliška se nestačila divit, náhradnímu manželovi koupila kalhoty

Další účastníci žijí v nájemním bytě v České Třebové. Elišce je 33 let a pracuje jako servírka v restauraci. Její manžel Vojta (38) pracuje jako seřizovač. Novomanželé mají děti z předchozích vztahů a společně mají dceru Rozárii (6). Během Výměny je v domě také dvanáctiletý syn Kamil. Do pořadu rodinu přihlásila maminka i přesto, že manžel se bránil. Přála by si, aby byl Vojta méně žárlivý a více uklízel. 

Elišce se v novém domově líbí, ale hned na začátku se podiví, že je v domě miminko a bude muset přebalovat, zároveň po přečtení manuálu konstatuje, že maminka je hodně mladá a děti má rychle za sebou. Hned první den se na rozdíl od Kristýny v náhradní rodině nudí a vše má od rána hotové. Tomáš už po pár dnech pociťuje stesk po Kristýně a těší se na ni. Eliška přebírá po 5 dnech velení v pravém slova smyslu. Rozhodne se Tomáše vytáhnout na kolečkové brusle, kulečník a na nákup oblečení, kde má v plánu mu koupit něco jiného než tepláky. Poslední dny je náhradní mamince smutno po domově, chybí jí její děti i partner.

Kristýna nechápe, k čemu má Eliška plnou skříň oblečení

Kristýně se v novém domově také líbí, ale přijde jí, že všude mají plno věcí, a kdyby mohla, všechny by je protřídila. Přece žena nepotřebuje plnou skříň oblečení. Na co? Hned první den si zkouší práci číšnice za Elišku a po pár minutách říká, že je to velký „záhul“ a neumí si představit, že by tam byla celý den. Další den k nim na návštěvu dorazí kamarádi a pro Kristýnu je to novinka, jelikož oni s Tomášem žádné nemají. Přece není potřeba mít kamarády, hlavní je, dělat děti a vychovávat je.

Čtvrtý den Kristýna zkouší další poprvé, když ji Vojta vezme do posilovny, kde se jí sice líbí, ale chodit pravidelně nechce. Poslední akci, kterou spolu partneři absolvují, je maškarní ples, který se ale nesetká s pochopením Kristýny. Tancovat ji nebaví a nudí se. Na konci Výměny konstatuje, že se moc těší domů a nic by neměnila. Chce jen uklízet a mít manžela v práci, aby hodně vydělával a ona nemusela.

Kristýna by si měla preventivně pořídit velkou zásobu kapesníků, bude je možná jednou potřebovat.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text