Výměna manželek: Tak to v pořadu ještě nebylo. Během natáčení přišla anonymní zpráva líčící „skutečný“ charakter jedné z maminek

Výměna manželek: Tak to v pořadu ještě nebylo. Během natáčení přišla anonymní zpráva líčící „skutečný“ charakter jedné z maminek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anonymní zprávy by většinou člověk neměl brát moc vážně. Když někdo hází špínu na jiné lidi a sám se neodhalí, asi nemá ty nejčistější úmysly. Rozhodně nechce konat dobro, jak předstírá, ale chce jen škodit a především se zbaběle schovává za člověka bez identity.

Ve středeční Výměně manželek pojede maminka Hanka ze samoty u lesa do bytu do Českých Budějovic, kde zůstane překvapená hned při příchodu z toho, že jí Andrea nenakoupila. Na druhou stranu temperamentní Andrea pojede do srubu do malé vesnice Guntramovice, kde, jak Andrea již z auta konstatuje, téměř nic není.

Jedno mají obě ženy společné. Nejsou z izolovaného bydlení, kde v okolí žijí lidé jiné generace, nadšené. Samota může být pro člověka, který ji nemiluje, hodně smutné místo k bydlení. Andrea tak brzy začne chápat, proč Hanka často doma neudrží slzy. Je velkou část dne jen s malými dětmi a chybí ji kontakt s okolním světem. Ani krásné bydlení nedokáže člověku nahradit společnost jiných lidí, pokud ji potřebuje.

Na samotě blízko lesa

První rodina žije na Severní Moravě v malé vesnici Guntramovice u Budišova, kde obývají vlastní srub s velkou zahradou. Mamince Hance je 28 let a je na mateřské dovolené. Partnerovi Honzovi je 42 let a pracuje jako lesník. Syn Honzík sdílí s rodinou domácnost, je z Hančina minulého vztahu a chodí do druhé třídy. Stejně tak Honza má dvě děti z předchozího vztahu. Společně mají syna Jakuba, kterému jsou necelé dva roky a nejmladšího Radka, kterému je téměř 10 měsíců. Do pořadu se chtěla přihlásit Hanka, aby si zkusila, jak to funguje v jiné rodině. Také se chtěla dostat mezi lidi a zároveň zjistit, jak bydlení v místě, kde kromě krásné přírody nic není, zvládne jiná žena.

Možná chtěla i Honzovi naznačit, že jeho vztah s Honzíkem není úplně ideální a měl by na něm zapracovat.

Netuší, kdo je přihlásil do Výměny manželek

Druzí účastnící žijí v Českých Budějovicích v nájemním bytě 3+1. Mamince Andree je 34 let a je na mateřské dovolené, ale zároveň pracuje. Partnerovi Tomášovi je 38 let a pracuje jako kuchař z povolání. Andrea má syna, který se výměny nezúčastní. Partneři vychovávají tři děti – skoro tříletého Danečka, sedmiletého Dominika a patnáctiletého Lukáše, kterého do vztahu přivedla maminka Andrea. Pár se do pořadu nepřihlásil, ale byl přihlášen a nevědí kým.

V druhé rodině

Hance se v novém bytě poměrně líbí, ale na rozdíl od jejich srubu je dost malý. Po seznámení s rodinou má radost, že všichni vypadají moc fajn. Hned první ráno ji čeká rozvoz dětí, který zvládne ukázkově. Hanka si při nakupování posteskne, že ve srubu není tak šťastná, jak si myslela, že bude, a vadí jí samota. Po změně režimu se rozhodne udělat velký krok, poprosí Tomáše, jestli by pohlídal děti a rozhodne se jít na tetování, kde si jako důkaz lásky nechá vytetovat portrét manžela. Tomáš v průběhu výměny obdrží anonymní sms zprávu.

Tou se samozřejmě zabývá nejen on a o chvíli později i jeho skutečná manželka, ale zajímá i produkci pořadu. Ve zprávě se uvádí, že Andrea se vůbec o děti nestará, vše dělá její nejstarší syn a ona se na kamery přetvařuje. Zlo sálá z každé věty, kterou anonym napsal. Andrea má jasno, kdo je autorem zprávy. Vlastní matka? Lukáš samozřejmě popřel, že by vykonával za matku její práci. Pomůže, když je potřeba, ale to bere jako normální věc a rozhodně nesouhlasí s tvrzením, že jeho máma rodinu zanedbává.

Jaká nenávist asi pohání matku, aby o vlastní dceři psala takové výmysly? A rodině pomalu začíná být jasné, kdo je do Výměny manželek přihlásil. Vše je to nejspíš pekelný plán matky, která se neustále snaží rodinou své dcery manipulovat. Kde se v ní bere taková nevraživost, nikdo na kameru neprozradil.

Při závěrečném posezení se opět řeší Hančina osamělost a mladá maminka nemá daleko k slzám. Nikdo ji však nechce vidět plakat. Její manžel věří, že až půjde do práce, tak jí život na samotě vadit nebude a bude se tam vracet ráda, stejně jako on.

Zdroje článku: