Výměna manželek: Pohodový pivař, který dá denně 15–20 piv a žárlivý psychopat, který manželce kontroluje telefon a polohu

Výměna manželek: Pohodový pivař, který dá denně 15–20 piv a žárlivý psychopat, který manželce kontroluje telefon a polohu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Paradoxně je Lucie se svým vitálním manželem, který sice pije, ale nic nevyvádí, spokojená a manželství si nemůže vynachválit. Na druhé straně je ušlápla Petra, která trpí tím, že ji manžel docela slušně terorizuje, ale ona ho i tak miluje. K pláči je život dvou psů v klecích panelákového bytu.

Jak si Petra z paneláku poradí se životem na vesnici a velkým množstvím domácích zvířat? Dokáže se Lucie přizpůsobit životu ve městě a zvládne 10 dní s žárlivým náhradním manželem? 

Ve středeční Výměně manželek pojede maminka Lucie do Kladna, kde už na první pohled nebude spokojená s tím, že místo do domu jede do paneláku, který nazve králíkárnou. Její nespokojenost pokračuje i uvnitř v bytě, kde se jí nelíbí stísněné prostory a lehký přístup k lékům na lince kvůli dětem. Naopak Petra jede do obce Rokytovec do baráčku, který se jí líbí, ale hned konstatuje, že v ulici byly i hezčí. Při první prohlídce domu zůstane trochu zaskočená z popelníků, které rodina má vedle postele na nočním stolku.

Pohoda na vesnici

První rodina žije v obci Rokytovec ve vlastním domě. Mamince Lucii je 50 let a pracuje na poště, manželovi Martinovi je 47 let a pracuje jako skladník. Jejich dcera Veronika studuje zdravotnickou školu a je jí 18 let. Pár popisuje svůj vztah jako naprosto ideální. Partnery spojuje svérázný přístup k životu a velmi kladný vztah k alkoholu. Martin si myslí, že by si Lucka z výměny mohla odnést to, že bude menší pedant a méně mluvit. Doslova řekl:

Mohla by trošku jakoby ztlumit tu hubu.

Není v tom však nic zlého. Martin je jen trochu svérázný a i on přiznal, že v minulosti měli trochu problémy, nicméně zjistili, že spolu musí mluvit a všechno se dá řešit. Po dvacetiletém soužití už si vztah „sedl“ a do výměny se přihlásili spíš ze zvědavosti a z legrace.

V kladenském paneláku moc veselo není

Druhá rodina žije na Kladně v bytě 3 + 1. Maminka Petra je v současné době na mateřské dovolené a je jí 31 let. Její partner Honza pracuje jako řidič a je mu 28 let. Společné dceři Nelly jsou 2 roky. Synům Honzovi a Vojtovi 9 a 7 let. Natáčení se zúčastní Nela a od poloviny i Honza. Rodinu do pořadu přihlásil Honza, protože má pocit, že v domácnosti nefunguje Petra správně. Té zase vadí, že ji do toho partner tlačí. Dalším problémem rodiny je odlišný názor na výchovu dětí. Zatímco tatínek je údajně moc přísný, maminka je zase prý až moc měkká a po chvíli přemlouvání vše povolí.

Lucie je hned po příjezdu nešťastná z toho, že přijela do paneláku, nelíbí se jí, že je tam těsno. Hned první ráno je poněkud hektické, protože je potřeba vyvenčit pejsky, kteří jsou ale poměrně hyperaktivní. Povalí malou Nelu a náhradní maminka konstatuje, že psi do paneláku nepatří. Nelíbí se jí, že jsou stále v jedné místnosti anebo v kleci, zkouší s tím konfrontovat tatínka, bohužel se ale s velkým pochopením nesetká, zkouší to i další dny, ale psi se vždy stanou jen předmětem hádky.

Honzovi začne Petra v průběhu natáčení moc chybět, a dokonce si přizná, že mu chybí i to, jak je líná, protože nemá moc co dělat. Přestane se dokonce téměř s Lucií bavit. Za celou dobu se ani jednou neusmál, Vypadá to, že mladý muž má spíš problém sám se sebou a negativní energie z něj přímo sálá. Možná by si měl občas zajít na pivo a uvolnit se. Takové soužití podle Martina, který vyzpovídal náhradní manželku, nemůže dlouho vydržet. A něco na tom bude.

Naopak Petra je šťastná za dům, protože si to chtěla vyzkoušet. Na první pohled ji zaujme množství alkoholu v domě a popelníky vedle postele. Po přečtení manuálu náhradní maminka zjistí, že kromě dcery a malého štěňátka se v domě nachází přes 100 zvířat. Mimo jiné se také dozvídá, že se v rodině hodně pije alkohol, o čemž se hned po příjezdu náhradní rodiny přesvědčí. Dcera Veronika se rozhodla dotáhnout své přání si změnit příjmení, Lucie s Martinem totiž nejsou její biologičtí rodiče, ale pouze pěstounští a tatínek z této změny má ohromnou radost. 

Petra se postupně dokáže adaptovat do nové rodiny a pomáhá své rodině jak s chodem domácnosti, tak krmit zvířata a účastní se také zabijaček. Nebrání se ani posezení s partou Martinových přátel. Také by chtěla doma trochu zábavy, ale Honza žádné návštěvy nechce. Petra se nebrání ani pivu a panákům. Doma pít nesmí. Manžel usoudil, že alkohol jí nedělá dobře. Z toho, jak ji kontroluje život jde až strach. Petra si nebezpečí takového chování ani neuvědomuje. Manžel si prý cestou z práce, když se nudí, čte její emailovou korespondenci a kontroluje veškerou komunikaci na sociálních sítích. Zná všechna její hesla.

Závěrečné posezení se točí hlavně kolem týraných psů, kteří tráví život v jedné místnosti bez oken nebo v kleci. Petra se psů nechce vzdát a Honza je po bytě nenechá běhat. Co kdyby něco zničili a on to musel opravovat? Nemohou ani na balkón, kde by podle něj poničili fasádu domu. Divný člověk…

Dívejte se už ve středu 2.10. večer na TV Nova.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text