Výměna manželek: Moc nechybělo k tomu, aby ze závěrečného posezení byla rvačka

Výměna manželek: Moc nechybělo k tomu, aby ze závěrečného posezení byla rvačka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nepořádek, cigaretový dým a rozdílný přístup k výchově dětí. Škoda, že kamery tentokrát hodně diváky ošidily. V domácnostech muselo být mnoho zajímavých střetů, jak z náznaků vyplynulo. Denisa po první noci přesídlila do penzionu a do domácnosti docházela.

Monika, 29 let, se vydá na cestu do Ktové, kde se jí hned po vystoupení z auta zalíbí, a je nadšená jak z domu, tak ze samoty, ale zároveň po zhlédnutí maminky na fotkách ji zachvátí mírná žárlivost. Romka Monika má za sebou bouřlivou minulost, život s drogově závislým partnerem, odložené děti v domově.

Nakonec si našla staršího partnera Igora, se kterým má tříletou dceru. V domácnosti žijí i děti, které Monika na čas odložila (14 a 7 let) a asi před půl rokem se k nim nastěhoval Igorův syn Vláďa, který v 19 letech dřepí doma a není zaregistrovaný na pracáku a ani si neplatí zdravotní pojištění. Matka už ho doma nechtěla.

Rodina žije v bytě 2+1 v Horním Slavkově. Monika i Igor pracují jako operátoři výroby. S financemi to nemají zrovna moc promyšlené, i během natáčení jednoduše peníze došly. Ale zjevně to nebylo poprvé, takže to kromě náhradní manželky nikoho netrápilo.

V domácnosti se hodně kouří a nikomu nevadí, že jsou v bytě děti. Prý jsou zvyklé. Hádky jsou u nich na denním pořádku a podle Moniky je to způsob, jak si dokazují, že se mají rádi.

Druzí účastníci žijí ve Ktové, v chatové oblasti v rodinném domě se zahradou. Mamince Denise je 30 let a je na mateřské dovolené. Manželu Petrovi je 44 let a jezdí s kamionem. Malé Sabince jsou 2 roky a mají ji v pěstounské péči. Dominikovi jsou 2 roky a Markovi 10 let. Petr na Výměnu pravidelně kouká a rodinu také přihlásil. Svého muže popisuje Denisa jako hodného a spolehlivého. Petr vyžaduje mít doma uklizeno, chce mít v pořádku děti a líbí se mu, že mu Denisa vytváří zázemí pro to, být chlapem.

Monika v poklidné domácnosti

Monika je na první pohled z Ktové a domu nadšená, moc se jí líbí, že se ocitla na samotě. První den má uklízet a diví se, že stačí pouze vyluxovat, ona doma má prý k úklidu jiný přístup a někdy uklízí i 10 hodin. Pravidelně 2x za den vytírá! Oběd má někdy uvařený už v 7 ráno! Tvrdí, že i přesto, že kouří u sebe doma, není to tam cítit.

Petr je po několika dnech velmi nespokojený s tím, jak náhradní maminka vede domácnost. Nelíbí se mu, že je špinavý záchod, nočníky a podlaha a že má na prvním místě pouze cigarety. Rodina se rozhodne jet na výlet do lesa, ale nesejde se to s pochopením u Moniky, ta má radši město a procházka v lese se jí nelíbí. Náhradní maminka si po celou dobu výměny s rodinou nesedí, každý má jiný názor na život a fungování rodiny. Petr raději na všechno dohlíží sám.

Monika si vymyslí, že chce piercing. Jak se ukázalo, nelámala si hlavu s tím, že ho nemá čím zaplatit, takže to zůstalo na Petrovi.

Na zapáchajícím gauči vydržela Denisa spát jednu noc

Navíc v bytě, kde se pořád kouří a je cítit zatuchlina, nemohla dýchat, a tak do domácnosti další dny docházela. Ani to nebylo zrovna příjemné, protože večerní cesta byla nebezpečná.

Denisa hned po příchodu konstatuje, že je v bytě divný zápach. Postupně odhaluje taje domácnosti, kterou Monika tak „pečlivě“ udržuje. Byt je celý omšelý. V koupelně je plíseň, hadice z pračky je vyvedena do záchodu, kde na ni všichni močí. V domácnosti není víc než jedna utěrka a celá rodina se jen povaluje doma a pospává. Její snaha vařit nebyla moc oceněná. Vláďa prý dokonce jídlo musel vyzvracet.

Rvačka na spadnutí

Stejně jako Monika, má i Denisa velký problém se rodině přizpůsobit a navzájem se sladit. To se nakonec projeví při závěrečném posezení, kdy se Monika cítí dotčená, že jí Denisa trochu zkritizovala domácnost a životní styl její rodiny. Monika posunovala stůl, demonstrativně rozlila sklenku s nápojem a hrdě odešla, aby se uklidnila cigaretou. Denisa asi takovou reakci nečekala, ale na pohled křehká blondýna by si to nejspíš s Monikou rozdala, kdyby došlo na facky.

Zdroje článku: