Výměna manželek: Míša chtěla dát lekci svému partnerovi, ale nakonec otevřela oči i tomu náhradnímu

Výměna manželek: Míša chtěla dát lekci svému partnerovi, ale nakonec otevřela oči i tomu náhradnímu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve středečním dílu pojede Anna na sídliště do Českých Budějovic k rodince, která má poměrně rychlé životní tempo, na které není zvyklá. Naopak Míša jede poblíž Prahy, do obce Jevany. Dostane se do romské rodiny a její náhradní partner během výměny zjistí, že mu jeho partnerka nechybí.

Tato Výměna manželek se už na obrazovkách objevila ve třinácté sérii a patří k těm, kde to v jedné domácnosti hodně vřelo. Určitě tak stojí za připomenutí.

Rodina v Jevanech

První rodina Výměny manželek žije v obci Jevany, na Praze-západ, v pronajatém bytě 2+1. Maminka Anna (33 let) je na mateřské dovolené, zatímco její partner Pavel (35 let) pracuje jako dělník ve výrobě. Mají dvě děti – dceru Danuši (2) a syna Filipa (3). Partneři jsou spolu sice jen pět let, ale jejich soužití není ideální, a dokonce uvažovali o rozchodu. Od Výměny očekávají změnu a ponaučení. V této rodině hraje roli podvod ze strany partnerky a následná přehnaná kontrola ze strany partnera. Doma sice „vládne“ manželka, ale peníze vydělává manžel.

Anna pochází ze Slovenska, kde už má 3 děti, které nechala u své matky. Ani si nevzpomněla, jestli měla první dítě ve 14 nebo v 15 letech. Za dětmi byla minulý rok a čeká, že se jednou rozhodnou a přijdou žít za ní. Je ráda, že se jí matka o děti postarala, a ona si tak mohla udělat novou rodinu. S minulým partnerem se údajně nejen hádali, ale i prali.

Rodina v Českých Budějovicích

Druhá rodina ze středečního dílu bydlí v pronajatém bytě 4+1 na sídlišti v Českých Budějovicích. Mamince Míše je 29 let a pracuje jako prodavačka v trafice. Její partner Petr (32 let) je skladník. Míšina dcera Markéta (10) a syn Honzík (3) pocházejí z jejího předchozího vztahu. Problémy se začaly objevovat ve vztahu brzy. Petr je velmi výbušný, často křičí a nemá trpělivost. Jejich vztah provázejí časté boje a hádky. Michaela doufá, že díky Výměně jí Petr začne více pomáhat v domácnosti.

Anna si velkou oblibu nezíská

Anna je hned na začátku zaražená pohledem na vysoký betonový panelák. Nový byt se jí sice líbí, ale připadá jí stísněný. První ráno v Českých Budějovicích je pro ni náročné, není zvyklá vstávat tak brzo, vypravovat děti do školy a venčit psa. Situace vyvrcholí, když Honzíka vyzvedne tatínek a zjistí, že je v lednu špatně oblečený a bez mikiny, kterou prý ráno nechtěl. Zatímco Míše to v náhradní rodině s dětmi jde, Anna má problém, protože ji děti neposlouchají a neprojevují žádný respekt. Rozhodne se většinu péče o děti nechat na tatínkovi, který ji ale za to zkritizuje a navrhne, že může jít do hotelu. Anna si to však nenechá líbit.

Petr se nechce hádat, ale když vidí Annu spokojeně několik hodin u televize, má pocit, že jí musí připomenout, že se od ní chce hlavně pečování o děti. Jenže Anna není na kritiku zvyklá a dá to patřičně najevo. Jí přece nikdo nebude říkat, jak se má starat o děti! Ona dělá všechno dobře.

Míša má po vstupu do bytu velkou radost, že jsou tam děti a je čisto. Když si přečte manuál, konstatuje, že má nejspíš co do činění s jednoduššími lidmi, protože věty nedávají moc smysl, chybí tečky, čárky i velká písmena. Po prvních několika dnech, kdy se Míša pořádně věnuje malému Filípkovi, který se jinak jeví jako nezvladatelný, tatínek říká, že mu jeho manželka moc nechybí a přístup náhradní maminky nejen k dětem se mu velmi líbí. Je také nadšený z toho, že mu Míša do práce chystá svačiny. Vše poté vyvrcholí na konci pořadu.

Anna se při závěrečném posezení ani moc nehájí. Dokonce se jí nezastane ani její partner a cestou domů v autě padla i slova o rozchodu. Anně ani nevadila zmínka o tom, že by děti soud svěřil Pavlovi. To asi o jejím vztahu k dětem dost vypovídá.

Ve vysílání ve středu 23.10. ve 21:45 na TV Nova.

Zdroje článku: