Výměna manželek: Letní návraty k epizodám, které měly u diváků velký ohlas

Výměna manželek: Letní návraty k epizodám, které měly u diváků velký ohlas
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výměna manželek není úplně romantickým formátem a řada lidí vůbec nechápe, proč takové „zrůdnosti“ někdo natáčí. Jenže zlé věci se dějí a nevyřeší se tím, že se před nimi budou zavírat oči. To je podstatou tohoto pořadu.

Diváci, kteří se odhodlají k jeho sledování, mají různé reakce. Ženy většinou raketovou rychlostí nastoupí na domácí úklid, protože to, co vidí na obrazovkách, je jednoduše motivuje k úklidu. Více se také věnují tomu, aby daly svým milovaným vědět, že i když o tom nemluví, milují je. Pánové jsou většinou zdrženlivější, a tak jen můžeme doufat, že když něco z pořadu zahlédnou, vstřebají to.

Kritika diváků je v mnoha případech oprávněná. Tento formát vysílání nezohledňuje práva dětí. Rodiny s dětmi se tak odhalí veřejnosti, většinou kvůli finanční odměně, a vůbec neřeší to, že by děti mohly být kvůli pořadu třeba ve škole předmětem šikany.

Každý z nás, kdo nevyrostl v ideální rodině, si jen stěží umí představit, co by podobné desetidenní nahlédnutí do prostředí, kde žije, udělalo s jeho životem dítěte…

Tentokrát si přes léto můžete dopřát reprízované epizody, ale i nové díly, kterými web nova.cz dá prostor lidem, kteří si tímto pořadem prošli.

O dokumentu s návraty

Divácky velmi oblíbená reality show, ve které si zpravidla dvě ženy na dobu 10 dnů vymění domácnost, slaví 20. let. Od začátku přípravy tohoto pořadu televizí Nova Výměna manželek vzbuzuje emoce napříč sociálními vrstvami v Česku. Není to jen pořad o dvou extrémech bez návazností a pokračování. Během několika dní, kdy rodiny sleduje televizní štáb, dochází u většiny z nich k výrazným proměnám, které mění životy k lepšímu.

O takových příbězích se ale divák dozvídá jen sporadicky, jelikož show nesleduje další průběh života „vyměněných“ manželek. Server nova.cz v létě 2024 přináší speciální formát Výměna manželek: Návraty. Diváci tak mají výjimečnou příležitost vidět protagonisty nejzajímavějších dílů, jak žijí dnes, jak na natáčení vzpomínají a jak se jim proměnil život. V prvním bonusu, který na nova.cz bude ve středu 3. července, diváci uvidí herce Daniela Krejčíka, který před třemi lety zamířil do rodiny s šesti dětmi.

Formát Výměna manželek: Návraty chce ukázat, že deset – na první pohled nevýznamných – dnů natáčení může mnohým pomoci v jejich dalších životních kapitolách. Skrze tyto příběhy chceme otevřít tabuizovaná témata spojená se sociálním postavením, odlišnou sexuální orientací či závislostmi. V neposlední řadě je nutné nahlédnout i do duší jednotlivých účastníků a spolu s odborníky jim ukázat, že životní horizonty mohou být daleko větší, než si myslí,

říká šéfredaktor nova.cz Vedran Kovačević.

Za pořadem stojí tým producentů Výměny manželek, v čele s režisérkou a producentkou Janou Rezkovou, která je u pořadu od úplného začátku.

První epizoda

Pro herce Daniela Krejčíka je stále vzpomínka natáčení Výměny manželek velmi intenzivním zážitkem. V roce 2021 žil s partnerem Matějem Stropnickým. Je jedináčkem a šel do rodiny, kde bylo šest dětí. Bál se, že se o ně nebude umět postarat. Zvládl to ale výborně.

 Myslím si, že bych byl skvělej máma pro chlapečka a skvělej táta pro holčičku, 

říká po letech Dan Krejčík.

První epizoda formátu Výměna manželek: návraty řeší otázku nemožnosti adoptovat děti stejnopohlavními páry. Své názory vysloví jak Dan Krejčík a členové rodiny, do které herec vstoupil, ale i psycholožka Šárka Vávrová.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text