Výměna manželek: Dva přístupy k výchově vyženěných dětí a jedna nespokojená maminka, které vadí doteky manžela

Výměna manželek: Dva přístupy k výchově vyženěných dětí a jedna nespokojená maminka, které vadí doteky manžela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Středeční Výměna manželek představí hodně rozdílné životní styly. Trošku líná Lucie tráví volný čas spaním. Manžel všechny domácí práce zastane, ale to ho nijak neunaví a dožaduje se svých manželských práv tak často, až je to mladé ženě nepříjemné a chce si od něj alespoň tímto způsobem odpočinout.

Lucie zamíří do Potštejna, do aktivní rodiny, která má celou řadu zálib a na gauči se rozhodně nikdo nepovaluje. Lucie se ze začátku trochu zděsí všech kroužků a aktivit, které rodina společně dělá, ale náhradní tatínek ji ubezpečí, že nic není problém a vše spolu zvládnou. Na druhou stranu zamíří akční Ilona a ocitne se v klidné rodině ve městě Trutnov.

O líné Lucii

První rodina Výměny manželek žije v Krkonošském podhůří ve městě Trutnov v bytě 3+1. Mamince Lucii je 31 let a pracuje jako operátorka ve výrobě. Manželovi Pepovi je 51 let a živí se jako servisní dělník. Jejich synovi Denisovi je 14 let a studuje na základní škole. Pár je spolu dva roky. Jedním z problémů, které řeší, jsou odlišné nároky na výchovu Denise. Lucii se nelíbí, že mu Pepa někdy nadává za hlouposti. Je jí zároveň nepříjemné, že ji Pepa často osahává a chce stále sex. Lucie chce mít svůj klid, jako by ani nebyla mladá. Moc si nevěří a o svém manželství říká, že je z rozumu. Moc vášně v něm opravdu není.

Akční Ilona

Druhá rodina žije na okraji malebného městečka Potštejn. Iloně je 45 let a pracuje jako výčepní v místním minipivovaru. Manželu Martinovi je 52 a živí se jako pekař. Dceři Báře je 14 let a chodí do 9. třídy. Jejich druhé dceři Sáře je 12 let a chodí do 7. třídy. Nápad přihlásit se do Výměny manželek nastal v době covidu, kdy rodina na pořad pravidelně koukala. Chtějí ukázat světu, že lidé mohou žít i normálně a bez hádek. Partneři se znají již 8 let, ale manželi jsou teprve rok.

Lucie je hned po nasednutí do auta velmi optimistická a moc se těší. Pepa hned v první vteřině peskuje syna Denise kvůli bundě. První den Lucka přiznává náhradnímu manželovi, že je ráda, že je mimo domov, a vadí ji, jak je její manžel vlezlý, naopak si užívá přítomnost Martina, který jí do ničeho nekecá a neotravuje ji. Moc se jí líbí také jeho přístup k nevlastním dětem. Náhradní maminka vysloví přání upéct si něco svého, a tak ji Martin bere k sobě do pekárny a vše ji naučí. Lucie přiznává, že se jí náhradní rodina moc líbí a nechce se jí vůbec domů. Ani na moment ji nenapadne, že to, jakou má u sebe doma rodinnou pohodu, je z velké části v její režii.

Iloně se líbí, kam přijela, protože miluje hory. První den zůstane trochu zaskočená z toho, že náhradní rodina nemá téměř žádné koníčky a tráví hodně času doma v posteli. Potěší ji, že Pepa Denise chválí více, jak když je maminka doma, a všímá si, že je to pozorný, mladý kluk. Na změnu režimu jim Ilona připraví dárek v podobě zájezdu na Malou Úpu do hotelu Javor, ze kterého je Denis naprosto nadšený, jelikož kvůli úrazu nestihl tento rok lyžák se školou a Pepa se po několika letech znovu postavil na lyže.

Už na první pohled je jasné, že Pepa i Denis by klidně polehávání u televize alespoň občas vyměnili za nějakou zábavnou aktivitu, ale Lucie by asi nadšená nebyla. Přitom právě společné zájmy by výrazně mohly ovlivnit vztah Pepy k nevlastnímu synovi. To je Iloně hned jasné a tak na rozloučenou kupuje oběma měsíční permanentku do fitka, kam si všichni vyšli a zdálo se jí, že se Pepa i Denis baví.

Lucie neměla ani snahu se naučit lyžovat a jediné, co ji zaujalo, bylo pečení chleba. Doma je však i v kuchyni šéfem Pepa, takže není moc pravděpodobné, že by svou dovednost nějak rozvíjela. Mladá žena se alespoň chtěla pokusit během pobytu v jiné domácnosti přestat kouřit, ale i to po pár hodinách vzdala.

Žádné drama se nekonalo, Ilona chválila Pepu i Denise a Martin vůbec nechápal, proč je vlastně Lucie s mužem, na kterého se ani netěšila a nebylo jí po něm smutno.

Zdroje článku: