Vyhořel jí dům, manžel jí utekl za blízkou přítelkyní a hereckou kolegyní. I přes životní peripetie vypadá Dana Batulková skvěle

Vyhořel jí dům, manžel jí utekl za blízkou přítelkyní a hereckou kolegyní. I přes životní peripetie vypadá Dana Batulková skvěle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stejně jako Jana Paulová, i Dana Batulková stárne s noblesou. Herečky mají společné také to, že obě se nechaly přemluvit k účasti v taneční soutěží StarDance. Dana Batulková ji dokonce vyhrála, čímž zbořila tabu, že starší ženy soutěž nemohou vyhrát.

Navzdory svému věku je Dana Batulková stále aktivní a kromě divadla stíhá i velice pestrou práci pro televizi. Právě v těchto dnech ji můžeme vidět hned ve dvou premiérových seriálech.

Pro Českou televizi vytvořila roli chápající matky Pavlíny v seriálu Taneční. Její dvě dospělé dcery mají hromadu problémů a ona z povzdálí sleduje, jak s osudem bojují. Když je potřeba, vezme své holky pod ochranná křídla. V současnosti jí dělá starosti hlavně Monika, která se vzepřela despotickému Oldřichovi, a Pavlína jen s obavami sleduje, kam se její manželství bude ubírat. Ještě větší starosti jí v blízké budoucnosti bude dělat druhá dcera Hana, která se rozhodla, že prodá rodinný majetek, kde je taneční sál a kavárna. To, že se nezeptala ani matky, ani sestry, je prostě Hančino jednání. Až se její plány prozradí, bude zřejmě v rodině poprask.

Danu Batulkovou budeme také pravidelně vídat v novém seriálu na TV Prima Kamarádi, kde hraje vesnickou ženu, která má přesný přehled o tom, co se kolem děje, a skvěle jí jdou malovat trpaslíci.

Vesnický život není herečce cizí, přestože pobývá vlastně v Praze. V Kolodějích žije na jednom z nejstarších statků, kam se kdysi přivdala její babička. Dům před mnoha lety prošel rekonstrukcí, na které se podílel i bývalý manžel David Prachař, a potom skoro celý vyhořel. To by mnoho lidí odradilo, ale Dana Batulková oblíbené místo neopustila. Neplakala nad materiální škodou, ale více ji mrzelo, že přišla o fotky svých dětí, když byly malé.

V jednom rozhovoru Dana Batulková zavzpomínala na StarDance. Tančit neuměla, a tak si udělala malý průzkum, jak to zvládli ostatní. Michal Dlouhý si soutěž nemohl vynachválit a ona jeho nadšení podlehla.

Už během tréninků zjistila, že je to velká dřina, a donutila Dlouhého, aby si klekl a omluvil se jí, že ji do soutěže uvrtal. On se omluvil, ale řekl jí, že když zapomene časem na tu dřinu, zůstanou jí jen ty krásné vzpomínky, a ona mu po čase dala za pravdu.

Na výhru ani nepomyslela a svého třiadvacetiletého partnera litovala, že mu soutěž zkazí. Dávala si v soutěži životnost do třetího kola, tedy do druhého vyřazování. Pak už jen žasla, že přepisuje historii soutěže a že díky svým příznivcům postupuje stále dál.

Bylo to velké překvapení, protože hodně v této soutěži hlasují mladé dívky, které posílají hlasy mladým chlapcům nebo dívkám. Zralé ženy mají zase hodně soucitu, a tak často podporují nemotorné starší muže. Nakonec se o prvenství poprala se Zuzanou Norisovou, a to už věděla, že má ve starší generaci silnou oporu, protože šlo o to, že ani starší ženy nejsou na odpis.

Jak je vidět, Dana Batulková je duší stále mladá a troufla si na vztah s mužem (Ondra Zajíc), který je o jedenáct let mladší než ona. Ze začátku se vůči němu cítila trochu provinile, ale on jí pochybnosti vyvrátil. Možná i to je recept na to, jak se postavit stáří.

Danu Batulkovou si připomeneme i v pohádce z roku 1987 Honza a tajemná hastroška, která je ve vysílání 2.11. na ČT1 odpoledne.

Zdroje článku: