Dva měsíce mezi bílými jeleny stačily k tomu, aby se Lucie Vondráčková chtěla dál věnovat herectví

Dva měsíce mezi bílými jeleny stačily k tomu, aby se Lucie Vondráčková chtěla dál věnovat herectví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie Vondráčková teď některé diváky rozčiluje a jiné baví jako zákeřná potvora Soňa v nekonečné Ulici. Její první seriálová role sahá do počátku devadesátých let. Na scéně byla pouhé tři minuty, ale natáčení se jí líbilo natolik, že se právě díky němu rozhodla touto cestou pokračovat.

Děvčátko z Území bílých králů

Lucie Vondráčková se věnovala hudbě a herectví od raného dětství. Narodila se v roce 1980 a poprvé stála před kamerou už v sedmi letech. Začátkem devadesátých let se dostala více do povědomí diváků, když začala uvádět pořad pro děti Marmeláda. Už tehdy se příležitostně objevovala v oblíbených pohádkách, a tak není divu, že se záhy stala dětským idolem a dostávala v televizi čím dál více prostoru. Její úplně první seriálovou rolí byla malá rolička v rodinném seriálu Území bílých králů z roku 1991.

„Já jsem hodně chodila na konkurzy, protože mě zajímalo, jak se to dělá, že je člověk v televizi, že je v té bedně. Já jsem vůbec nechápala ten systém. A jednou, asi posedmé, jsem dostala malou roličku u pana Ludvíka Ráži v seriálu Území bílých králů,“ vylíčila herečka a zpěvačka pro pořad Osudy hvězd. „Točili jsme v Třeboni s takovou partou dětí, ale já tam byla vlastně skoro nejmladší, takže mě pořád někdo musel hlídat. Mně to šlo hrozně na nervy, protože všichni ostatní mohli chodit na koupaliště a všude možně, mně tam dali jednu paní a vždycky řekli, tak, Lucinko, teď tady musíš sedět. Ale jinak to bylo hrozně krásné, prožili jsme tam dva měsíce, v tom filmu jsem asi tři minuty. Tam jsem pochopila, že bych asi chtěla pokračovat.“

Za roli Soni sbírá urážky i obdiv

Herectví se tedy dívka věnovala nadále, následovaly např. role v seriálu Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) nebo v pohádce Království květin (1993). Díky svému milému vzezření byla Lucie Vondráčková předurčena právě pro pohádkové postavy princezen a víl, o čemž se můžeme přesvědčit ve filmech O víle Arnoštce (2001) nebo Malvína (2003).

Také proto je v současnosti vděčná za zcela odlišnou roli zákeřné intrikánky Soni Čechové v nekonečném seriálu Ulice, která jí teď připadá velmi osvěžující a zábavná. Hrát takovou záporačku je pro ni radost i přesto, že jí to diváci dávají sežrat. Zlou zástupkyni ředitelky Landové (Kateřina Holánová) rozhodně nemají v lásce, tedy alespoň většina z nich, a nezdráhají se to projevit posměšky a urážkami. Naštěstí se najdou tací, kteří naopak oceňují, že se ve škole díky Soně děje něco zajímavého a že ji Lucie Vondráčková ztvárňuje tak přesvědčivě.

Seriál bez záporných rolí by byl nudný, Lucka hraje Soňu skvěle!

„Na tu mrchu Soňu se netěším vůbec. Jak se někomu může líbit její šikana, ubližování, podvádění manžela, podrazy, podvody… A myslím si, že tu bestii má v sobě, v některých momentech ten její pohled, hrůza.“

Já se těším, co zase vymyslí. Mám pocit, že se zatím jen rozehřívala. Jasně že fandím Magdě, ale Soňa tomu dává jakousi větší šťávu. Lucka je skvělá herečka a pro mne navždy milovaná Arnoštka.

Zdroje článku: