Vlkodlaci z Temného Hvozdu aneb Jean Reno už zase cestuje časem

Vlkodlaci z Temného Hvozdu aneb Jean Reno už zase cestuje časem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát francouzskou filmovou hvězdu nedoprovází jeho sluha Jacquouille jako v Návštěvnících, kde si Reno zahrál středověkého rytíře Godefroya de Montmirail. V nové komedii se chodbami času dostane ze současnosti do roku 1497 a na netradiční výlet vezme svoji rodinu.

Za podivnou událostí není kouzelný lektvar popleteného starého kouzelníka, ale tajemná desková hra, která hráče přenese od rodinného stolu rovnou doprostřed středověké vesnice plné lidí. Pokud se chtějí vrátit domů v pořádku, budou muset demaskovat a zlikvidovat vlkodlaky.

Pro podivnou událost nemají nedobrovolní cestovatelé logické vysvětlení, a tak se domnívají, že jde o nějaký žert a ocitli se na dobovém karnevalu, který je propracovaný do každého detailu. A chválí pořadatele, že na věrohodnosti opravdu nešetřili.

Jak však plyne čas, nakonec jim dojde, že realita je mnohem šílenější a stali se součástí oblíbené deskové hry. Výlet do minulosti nebude žádná dovolená. Neznámý svět je plný nebezpečných tvorů, kteří vládnou noci a není radno je potkat. Překvapením je i zjištění, že někdo z rodiny by mohl mít vlčí krev.

Za vznikem komedie, která se natáčela v Česku, je uznávaný režisér François Uzan, který už pro Netflix natočil dobře hodnocený seriál Lupin. Inspiraci našel v deskové hře The Werewolves of Thiercelieux, kdy jsou hráčům přiděleny různé identity a cílem je odhalit, kdo je vlkodlakem. Je to jedna z nejpopulárnějších francouzských deskových her, která umožňuje malým i velkým strávit večery plné zážitků. Dedukční hra je pro více osob. Přestože je určená pro děti od 10 let, není tak jednoduchá, jak se může zdát. A co teprve, když se v ní reálně objevíte!

Netflix na natáčení rozhodně nešetřil a kromě vlkodlaků se bude rodina potkávat i s lovci, rytíři a čarodějnicemi. Tvůrci se rozhodli vlkodlaky nevytvářet pomocí digitálních efektů, ale hrají je kaskadéři.

Natáčelo se ve filmových ateliérech na Barrandově, které mají vybudované nádherné středověké kulisy. Filmaři zavítali natáčet i do centra metropole.

Jean Reno je na našich obrazovkách poměrně často. Kromě Návštěvníků dokázal divákům vehnat slzy do očí starším snímkem Leon (1994), kde se jako samotářský nájemný vrah ujal dvanáctileté Mathildy (Natalie Portman), která přišla o rodiče. Herec, který má charisma na rozdávání, je velice věrohodný v drsných filmech a stejně dobře, jako umí zahrát nebezpečného bývalého mafiána Charlyho Matteïe v akčním krimi thrilleru 22 výstřelů (2010), je naprosto věrohodný v roli vyšetřovatele Pierra Niemanse, který ve filmu Purpurové řeky (2000) pátrá po masovém vrahovi.

Jean Reno, kterému bylo v létě 76 let, je stále velmi aktivní a jen letos mají premiéru čtyři filmy, kde hraje. Už si vybírá spíše menší a poklidnější role, ale do penze se rozhodně nechystá. Jeho diář je stále plný na několik let dopředu.

Komedie Vlkodlaci z Temného Hvozdu má premiéru 23 října na Netflixu.

Zdroje článku: