Vlastně se nic nestalo: Denisa Barešová a Elizaveta Maximová studem před kamerou netrpí

Vlastně se nic nestalo: Denisa Barešová a Elizaveta Maximová studem před kamerou netrpí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hranici internetové nevěry i odsuzování druhých zkoumá Denisa Barešová a Elizaveta Maximová v novém provokujícím seriálu České televize Vlastně se nic nestalo. Nový a co do tématu trochu netradiční seriál pro veřejnoprávní televizi natočil Jan Vejnar.

Cílem seriálu je ukázat, jak v dnešní době, kdy si bez internetu nikdo neumí už život představit, může ovlivnit reálné vztahy. Na hlavním motivu sexfluencerství ukáže nejen tenkou hranici internetové nevěry i motivy k prodeji vlastní intimity a poptávky po ní, ale také odsuzování i předsudky ve společnosti nebo vliv sociálních sítí na sebevědomí. Šestidílná série bude ke zhlédnutí v iVysílání od neděle 29. září.

Tři příběhy z pohledu tří postav, které jsou spolu provázané

Kromě rozpadu vztahu kvůli sociálním sítím, jako je například platforma OnlyFans, hledají svou sebehodnotu a vypořádávají se s předsudky, které přicházejí zejména od neznámých lidí.

Při tvorbě seriálu Vlastně se nic nestalo jsme chtěli jít po maximálním možném realismu, aby se divák cítil být součástí diskuse o věcech, které v průběhu série postavy řeší,

odhaluje režisér Jan Vejnar.

Jelikož se ústředním tématem série staly proměny intimity v digitální době, natáčení všech intimních scén probíhalo pod dohledem intimacy koučky.

Vzhledem k tomu, jak dostupný je tento obsah v dnešní době, je často jednodušší zavírat se do virtuálního světa a žít v něm trochu jiný život, o kterém ten druhý nemusí vůbec vědět. To se týká vztahu našich hrdinů Žofie a Romana. V Andreině lince nás jednak zajímalo posouvání vlastních hranic, ale také to, jak vás vnímá vaše okolí pouze na základě toho, že se věnujete určité profesi, v našem případě právě sexfluencerství,

popisuje tvorbu seriálových postav scenáristka Darja Miková.

Představitelka Andrey, krásná Elizaveta Maximová, zdůrazňuje:

Oslovila mě kontroverzní témata vykreslená z pohledu mladých lidí – OnlyFans, vytváření a konzumace erotického obsahu na internetu a odkrývání vnitřních pochodů a motivací sexfluencerů.

Denisa Barešová ztvárňující Žofii chválí, že se tvůrci vydali nejen cestou vztahů:

Za mě je mnohem zajímavější, kdo má jaké hranice intimity, jak moc a jakým způsobem s nimi nakládá a jak dokáže soudit druhé bez toho, aby byl obeznámen s jejich životními příběhy.

Jiří Chadraba jako seriálový Roman ocenil zejména reálnost scénáře:

Seriál řeší témata, která jsou stále citlivým tabu. A právě proto musel vzniknout. Oslovil mě nejen otevíráním těchto kontroverzí, ale i svou aktuálností. Některé scény jsou jako nahrané na diktafon u dnešních párů doma.

Seriál bude premiérově uveden 27. září v rámci festivalu Serial Killer v soutěžní kategorii Quick Killer. O dva dny později bude dostupný v iVysílání a jeho dvoudílnou podobu odvysílá 5. a 6. listopadu program ČT1.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text