Veronika Freimanová byla v mládí opravdu krásná a šarm si udržuje dodnes

Veronika Freimanová byla v mládí opravdu krásná a šarm si udržuje dodnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci v poslední době sympatickou herečku vídají v seriálu ZOO jako ředitelku ZOO, která si své místo musela uhájit před podřízenými i před nečestným starostou Bavorem. Veronika Freimanová oslaví příští rok v září sedmdesát let a rozhodně na svůj věk nevypadá.

Jako mladou herečku si ji můžeme připomenout v televizní pohádce Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka z roku 1983. O herečce je známo, že ženy v její rodině mají dobré geny a vypadají velmi dobře i v pokročilém věku. Nemusí tak řešit nějakou vrásku navíc a stárne s grácií. Pohledná Veronika Freimanová má za sebou desítky rolí ve filmech a nesmazatelně se nám vryla do paměti jako mladá učitelka, která doprovázela studenty na lyžařský výcvik v komedii Sněženky a machři, který se točil v chatě Smetánka v Peci pod Sněžkou.

Už tenkrát si uvědomila, že dal režisér Karel Smyczek dohromady skvělou partu lidí. I přes to, že natáčení s dospívajícími herci nebývá někdy snadné, tak zrovna tato parta byla úžasná.

Stejně elegantní je však v roli babiček. Kromě seriálu ZOO si zahrála babičku i v hodně zajímavém seriálu Kukačky, který řešil závažné téma výměny dětí v porodnici. Velice dobře byla přijata i její role v seriálu Vyprávěj, kde se během let, kdy se seriál natáčel, nakonec také dočkala role babičky.

Na seriál ráda zavzpomínala v jednom starším rozhovoru. Líbil se jí propracovaný scénář, kdy každá z postav věděla, kam se její děj bude ubírat a čím vším si projde. Dlouhé natáčení si užila a s Janou Dvořákovou prožila pěkný kousek života.

Určitě stojí za zmínku i její role ve filmech Karla Janáka Snowboarďáci nebo Rafťáci, kde si zahrála maminku Vojty Kotka. Tam se jako jeho matka tak osvědčila, že když se hledala matka pro Kotka v seriálu Einstein – Případy nesnesitelného génia, byla první volbou. Oba si další společný projekt hodně užili už jen proto, že šlo o mírně „šáhnutou“ rodinu, jak uvedla.

O pohádce Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka

Romantická pohádka vypráví o chudém malíři Jakubovi (V. Kratina), který navštíví smutné království, kde se nikdo nesmí smát. To se ale Jakubovi pranic nelíbí. Podaří se mu změnit smutné království na veselé? Můžeme prozradit, že kouzelné malování mu pomůže dostat za ženu krásnou princeznu Terezku (V. Freimanová) a vypořádat se i s komořím (J. Langmiler), který s pomocí úkladů a kouzel zlé čarodějnice (L. Skořepová) chtěl trůn i princeznu získat pro sebe. 

Pohádka je ve vysílání 21. července odpoledne.

Zdroje článku:
  • Téma Roč. 6, č. 2 (08.01.2021), Kalenská Blanka,
  • csfd.cz,
  • Autorský text