Vendula Maříková z Ulice, Anežka Rusevová

Vendula Maříková z Ulice, Anežka Rusevová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka Rusevová se objevila v seriálu Ulice poprvé v roce 2016 a ztvárnila roli nemanželské dcery Lumíra Nykla Vendulu Maříkovou. V Ulici Vendula provozuje bistro v místě bývalého pekařství paní Nyklové, nad kterým také bydlí.

Česká herečka Anežka Rusevová se narodila 21. září 1986 v Praze. Poprvé začala sbírat herecké zkušenosti v letech 2006-2010 při studiu herectví činoherního divadla na DAMU v Praze. Absolvovala také dva semestry studia herectví na prestižní univerzitě v Berlíně. Vzhledem k tomu, že se Anežka domluví hned třemi cizími jazyky (německy, anglicky a francouzsky), měla možnost spolupracovat nejenom s českými divadly, ale také se zahraničními. Například už dva roky po absolvování DAMU úzce spolupracovala s divadelním spolkem Gostner Hoftheater v Norimberku. Už během studií působila herečka ve studentském Divadle Disk, v Divadle Na Prádle a nebo ve Východočeském divadle v Pardubicích. Do roku 2019 pak byla ve stálém angažmá Městského divadla v Kladně.

V současnosti můžou televizní diváci Anežku pravidelně vídat na obrazovkách hned v několika seriálech a filmech. Její první filmovou zkušeností byla menší role ve válečném dramatu Anglické jahody. Dále se objevila v televizní komedii Doktor pro zvláštní případy pod vedením režiséra Ivana Pokorného, který ji o dva roky později obsadil také do seriálu Kriminálka Anděl. V posledních letech Rusevová slaví úspěch coby seriálová herečka. Výraznější role si zahrála ve Vinařích, Ohnivém kuřeti nebo v krimi sérii Vzteklina. Diváci TV Nova si však Anežku nejvíce oblíbili v roli Venduly Maříkové v nekonečném seriálu Ulice.

Zdroj článku:
  • Autorský text