Velký blondýn je zpět: Není divu, že z Mireille Darc byl Pierre Richard vedle, tato kráska očarovala i Alaina Delona

Velký blondýn je zpět: Není divu, že z Mireille Darc byl Pierre Richard vedle, tato kráska očarovala i Alaina Delona
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako neodolatelnou Paullette si francouzskou krásku připomeneme v komedii s Pierrem Richardem, který má geniální schopnost zaplést se do komplikovaných situací. Právě filmy jako Velký blondýn s černou botou, které si dělaly legraci ze špionážních filmů šedesátých let, byly ve Francii velmi populární.

Scénárista Francis Veber byl teprve na začátku kariéry, když stvořil komického hudebníka Fracoise. Pro humorné scény dokázal využít obyčejné situace ze života, jen je trochu okořenil. V podání geniálního komika, jakým Pierre Richard se svým nevinným vzhledem byl, se Francois Perrin stal na dlouhé roky vítaným filmovým společníkem a objevil se v dalších filmech.

Jeho filmová přítelkyně Mireille Darc vynesla ve filmu tak okouzlující šaty, že se jí jen málokdo dokázal dívat do očí. Její dekolt na zádech odstartoval módní revoluci.

Darc byla považovaná za sexsymbol své doby a svádění dokázala ve filmu dovést k dokonalosti. Kromě štíhlé postavy měla také velice atraktivní hlas a udávala módní tón i svým výrazným make-upem a hustým blond účesem, kterým se v současné době inspirovala první dáma Francie, Brigitte Macronová.

Darc se objevila ve více než padesátce filmů po boku nejznámějších francouzských herců, včetně Louise de Funèse a Alaina Delona. S Delonem byla dokonce 15 let ve vztahu. Syn Delona o ní tvrdil, že byla velmi laskavá a odvážná. S Delonem se nerozešli ve zlém a nadále spolu dokázali pracovat.

Hereckou kariéru jí na nějaký čas přerušila vážná dopravní nehoda, po které strávila týdny v nemocnici. Při cestě z Itálie narazila v plné rychlosti do kamionu, který nečekaně vybočil z řady. Ze zranění vyšla s mnoha zlomeninami doprovázenými bolestí. Ale právě v období, kdy se doma uzdravovala, zjistila, že umí velice dobře fotografovat a také psát. Fotky a povídky zveřejňovala v časopisech a časem se dostala i k psaní scénářů a k režii. Za přínos francouzské kinematografii byla oceněna Řádem Čestné legie.

Na natáčení s Pierrem Richardem ráda vzpomínala a jako herce i člověka si ho vážila. Právě komediální žánr měla nejraději, ale vytvořila i celou řadu dramatických rolí nejen ve filmu, ale i na divadelním jevišti, kde se často potkávala s Delonem.

Jako herečka se objevila naposled před kamerou v roce 2011. Zemřela v roce 2017 po krvácení do mozku. Její filmové šaty s odvážným výstřihem se objevily na výstavě v pařížském Musée des Arts Décoratifs.

Zdroje článku: