Václav Chaloupka v netradiční roli při natáčení nového seriálu O lidech a koních

Václav Chaloupka v netradiční roli při natáčení nového seriálu O lidech a koních
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bývalý žokej, čtyřnásobný vítěz Velké pardubické, majitel koní a pořadatel dostihových závodů v těchto dnech dohlíží na natáčení nového osmidílného seriálu ze života koni a jejich soužití s lidmi. Atraktivní prostředí kouzelného statku kousek od Benešova hodně ožilo.

Seriál má také zajímavé herecké obsazení. Všechny divačky určitě potěší, že se v blízkosti koní ocitne Marek Lambora, který jde ze seriálu do seriálu. Společnost mu bude dělat vítězka StarDance 2023 Darja Pavlovičová.

V seriálu se objeví i Michal Dlouhý, Ondřej Kraus, Matěj Hádek, Štěpán Benoni nebo Lenka Vlasáková. Zajímavé prostředí přinese na obrazovky rodinné vztahy, ale především příběhy koní, kteří jsou s lidmi už neodmyslitelně spjatí.

O seriálu

Nádherný statek v blízkosti středočeského Benešova s dechberoucími výhledy uprostřed přírody ožil coby hlavní kulisa nově připravovaného osmidílného seriálu televize Prima, ve kterém se v jedné z hlavních rolí představí Marek Lambora. Ten si kvůli seriálovému ztvárnění Adama Dvorského, kterého potkalo zranění a s ním spojený celoživotní fyzický hendikep, aktivně opakoval základy jezdectví již od června:

Zhruba třikrát týdně jsem absolvoval trénink. Začínali jsme běžnou praxí kolem koní, jako je čištění, zvedání nohou při vybírání z kopyt, pokračovali lekcemi na jízdárně i vyjížďkách, kde jsme pilovali nejen můj sed a působení na koně, ale i přípravu na specifika natáčení. Například kdy kůň musí stát v určitém úhlu vůči kameře nebo ji kopírovat, což není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ale už se s mým čtyřnohým hracím parťákem sžíváme a začínáme na sebe slyšet,

uvádí herec s úsměvem.

Seriál mapuje vztahy uvnitř rodiny hlavních postav i mimo ni, ale především staví na reálných příbězích samotných koní. Diváci tak budou moci nahlédnout do světa profesionálního chovu, a to nejen dostihových koní, a v každé epizodě se zároveň seznámit s příběhem konkrétního koně. Další lokací, z níž nový formát nabídne autentické záběry, bude dostihové závodiště ve Velké Chuchli.

V dalších rolích se představí i již zmiňovaný legendární Václav Chaloupka, jehož kůň Korok byl volnou inspirací hlavního příběhu. Seriál vzniká pod taktovkou produkční společnosti First Unit, a to ve spolupráci s režisérem Jakubem Machalou. Scénář napsala Lucie Paulová.

Zdroje článku: