Taneční: Druhá epizoda je znatelně lepší. Seriál tak nejspíš opět zaboduje ve sledovanosti

Taneční: Druhá epizoda je znatelně lepší. Seriál tak nejspíš opět zaboduje ve sledovanosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I přes několik kritických článků, které mířily hlavně na Sašu Rašilova, si minulý pátek nenechalo ujít první díl seriálu Jiřího Vejdělka přes 830 tisíc diváků. Je však jasné, že konkurence není velká, a ničím zajímavý seriál Komisařka Florence nebo Česko – Slovensko má talent tak zaostávají.

Pro diváky, kteří si neplatí streamovací platformy, je seriál Taneční večerníčkem, kdy si v pátek v teple domova dopřejí hodinku se seriálem, který je přesně takový, jak sliboval. Saša Rašilov dostal roli tanečního mistra Oldřicha hlavně proto, že v minulosti mu to šlo ve StarDance a sám byl zvědavý, jak si to jeho tělo zapamatovalo. To, že není moc sympatický, není překvapením. Není to tak dávno, co byl docela povedenou zápornou postavou v seriálu Půlnoční zpověď u konkurenční televize.

Jitka Ježková je, podobně jako Tereza Kostková, v rodinném žánru sázkou na jistotu. Jen stěží bychom si je asi dokázaly představit jako masové vražedkyně nebo drsné kriminalistky. Role hodné a trpělivé manželky Moniky je pro Ježkovou šitá jako na míru a sympatická je i její seriálová dcera v podání Anny Marie Fučíkové. Pokocháním pro oko je už tradičně Roman Zach jako Moničin bývalý taneční partner a přítel.

Druhá epizoda

Monika (Jitka Ježková) má spoustu práce s přípravou tanečních, a to musí ještě skloubit s každodenním vařením, péčí o rodinu a dům a s prací. Nikdo jí nepomůže, všichni mají jen rady a požadavky. Především Oldřich (Saša Rašilov), jehož rozhodnutí jí jen přidělávají další práci.

Investice do rozjezdu tanečních pořádně zatočily s rodinným rozpočtem, jenže to vypadá, že Oldřich se rozhodl na sobě nešetřit a Monika se nestačí divit. Navíc se do města vrací její „zlobivá“ sestra Tereza (Hana Vagnerová). Prý, aby pomohla jejich matce Pavlíně (Dana Batulková) s provozem kavárny během tanečních. Zájem o výši tržeb a matčino účetnictví naznačuje, že úmysly Terezy nejsou tak úplně čisté. Teprve čas ukáže, proč vlastně přijela.

Do tanečních se chce přes Oldřichův odpor přihlásit i syn Matěj (Antonín Holoubek), aby udělal dojem na školní krásku Kláru. Bohužel jako jediný z celé rodiny je v tanci učiněné dřevo. Také mu dalo hodně práce, než přišel na způsob, jak otcovo jasné „ne“ změnit na souhlas. Nakonec i trochu svéhlavá a mateřskou láskou zaslepená matka Oldřicha (Daniela Kolářová) může být v rodině užitečná.

Taneční
Taneční | Zdroj: TV Nova

A první kurzy právě začínají… 

Komu by to nepřipomnělo první hodinu tanečních, že? A navzdory tomu, jak čas letí, v tanečním sále jako by se zastavil čas. Jen Monika pochopila, že její iluze o zlepšení vztahu s manželem začínají povadat. Ty časy, kdy pluli parketem a slyšeli tlukot srdce toho druhého, někam zmizely a ani nepostřehla, kdy se to stalo. Vlastně si ani nezatančí, protože pro ukázku tance si Oldřich vybral jejich dceru. A co řekne Oldřich, je zákon.

Možná přišel čas udělat doma malé změny!

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text