Úterní Prostřeno u Karla: Kuchtík tvrdil, že věnečky dělal poprvé, ale nevypadalo to tak
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciDnešní kuchtík žije s přítelkyní, která je také trochu zodpovědná za to, že se ocitnul v soutěži. Karel uvedl, že si zvolil menu tak, aby si byl jistý, že ho zvládne udělat. Zároveň tvrdil, že věnečky dělal poprvé, tak si jistý být nemohl.
Vyučený automechanik jako předkrm podával kanapky s vaječnou pomazánkou a lososem. Talíře ještě dozdobil kaviárem a koprem. Nazdobené talíře ocenili i hosté.
Francouzská cibulačka dala Karlovi zabrat a v kuchyni si při krájení cibule pěkně zaplakal. Polévka i dobře vypadala a místo krutónů se podávaly zapečené tousty se sýrem. Je to určitě dobrá varianta pro lidi, kteří nemají rádi rozmočené kousky pečiva v polévce. Někomu vadilo, že na polévce byla tuková očka, ale když je vývar z masa, a ne z kostek, tak nějaký tuk v něm je. Byla by škoda se ho zbavovat, když přináší chuť. Polévka však dostala i pochvalu, že byla skvěle dochucená a už nepotřebovala ani přisolit.
Ani hlavní chod nebyl špatný. Hostitel připravil kuřecí prsa metodou sous-vide. Sám Karel se zkritizoval, že maso mohl nechat dělat o trochu déle, ale naopak jeden ze soutěžících dospěl k názoru, že je maso uděláno moc. Uvařená prsa byla ještě opečená na grilu. I šťouchané brambory byly dobře udělané a vše doplnily žampiony dušené na víně. Stejně jako ostatní jídlo, i hlavní chod byl dobře naservírovaný. Jídlo působilo čistě, nic upatlaného.
Sladkou tečku na závěr udělaly věnečky, které byly na přípravu nejnáročnější. I ty všem chutnaly, proto bylo divné, že si Karel vyvařil pouze třicet bodů, takže se zatím o vítězství dělí se Zdeňkem. Ale v pracnosti a ve způsobu podávání byl tedy u těchto dvou soutěžících velký rozdíl. Pobavila i zábava, jak chlapíci kreslili na oblázky.
A co na to diváci
Tak nejvíce příspěvků se točilo kolem čepice. Ale Karel sklidil i pochvalu za nadprůměrně dobrou prezentaci svých jídel. Přítelkyně musí být spokojená, že má tak šikovného kuchtíka.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- iprima,
- autorský článek