Úterní Prostřeno s Lenkou: Provozní v restauraci netuší, jak se používá horkovzdušná fritéza, nalila do ní olej
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciOstatním soutěžícím se moc nelíbilo, že má Lenka hotelovou školu a pracuje jako provozní v restauraci. Ale podle toho, co předvedla, její profese jí rozhodně žádné výhody nepřinesla. Ani chybějící přípitek na uvítání nikoho nenadchl.
Lenka žije v domácnosti s dvanáctiletým synem, a nejen diváky překvapilo, že s ním spí v jedné posteli. Není to kvůli nedostatku místa a možná s dcerou by to nepůsobilo tak divně.
Lenka uvádí jako velký koníček vaření, ale to se nějak pere s tím, co pro své hosty uvařila. Laťka sice po včerejším vaření byla hodně nízko, ale i tak nepředvedla nic, co by diváky mohlo inspirovat.
Sýrová rolka jako předkrm neurazila, ale eidam s nízkým obsahem tuku je vlastně bez chuti a možná by nebylo od věci si s přípravou hitu osmdesátých let trochu vyhrát. Přece jen se gastronomie už někam posunula a retro recepty z Vlasty dnes nikoho neoslní.
Polévka byla opět vývar, knedlíčky a domácí nudle. Sice byl hovězí, ale ty vývary jsou už trochu otravné a není to nic, co by mohlo diváky inspirovat. Někdo zřejmě soutěžícím řekl, že domácí nudle jsou výhra, tak je dělají. Jenže je neumí. Nemají dobře připravené těsto a neumí je ani dobře nakrájet, což přece není takový problém.
Principem soutěže je přece připravit něco, z čeho si soupeři sednou na zadek. Je tolik možností, jak vývar vylepšit. Knedlíčky jiné než játrové, místo nudlí třeba plněné tortelliny. Navíc je tolik polévek. U Lenky se všichni potili. V létě je přece i celá řada jiných možností než horký vývar.
Příprava hlavního chodu byl ovšem zážitek. Lenka si pořídila fritézu, horkovzdušnou. Zřejmě si zapomněla přečíst, jak fritéza funguje a šla z extrému do extrému. Nejprve celou nádobu fritézy naplnila olejem. Ten ji začal vytékat a v jednom záběru měla v ruce telefon. Asi přítelkyně na telefonu. Druhý pokus byl už bez oleje. Brambory byly tedy spíše pečené a Lenka asi chodila za školu, protože brambory označené jako hranolky mají určitý tvar, který se dělá jednoduchým řezem a jde o stejně široké proužky.
Naházet nakrájená kuřecí prsa na studenou pánev s tukem, zalít to smetanou, aniž by se kuře okořenilo a osmažilo a rozdrobit do pánve nivu tak, že se velké kusy ani nestačí roztavit, je také mistrovské vaření. S tím by měl každý jít do televize. Navíc med na konec vaření nikomu moc v jídle nechutnal.
Po jídle byla zábava, která zatemnila přítomným pánům úsudek. Jezdilo se v lokomotivě! Dezert se podával následně ve vagonu. Smetana s tvarohem a ovoce.
Za zmínku stojí určitě i úkol týdne. Lenka carpaccio neznala, nakrájela syrové maso a bylo to. Sama hostům řekla, že syrové maso nejí a podává ho jen proto, že jsou u stolu muži. Ani ti se však na její gastronomický pokus nějak nadšeně netvářili.
A co na to diváci
Hodně se debatovalo o spaní matky a syna a zanedbaném vzhledu hostitelky. Jídlo bylo označeno jako blafy, ale fritéza rozhodně pobavila.
Podle spokojených tváří hostů je jasné, že tento týden si recept na nedělní oběd asi v Prostřeno nevyberete!
Lenka si za tu hrůzu vyvařila 31 bodů!
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- iprima,
- autorský článek