Úspěchy Jany Paulové, a to nejen ty na parketu StarDance

Úspěchy Jany Paulové, a to nejen ty na parketu StarDance
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se o někom dá říct, že z něj vyzařuje pozitivní energie, je to právě herečka Jana Paulová, která je považovaná ve své generaci za jednu z nejlepších komiček. Navíc, úsměv jí moc sluší.

Životní styl a optimistický pohled na svět budou nejspíš tajnou zbraní, kterou Jana Paulová, která se chystá v únoru oslavit sedmdesátiny, dokázala zpomalit stárnutí. Svým vzhledem by mohla konkurovat i o 2 dekády mladším kolegyním, navíc je krásně přirozená. Odvaha jí rozhodně nechybí, když se v létě pustila do náročného tréninku pro taneční soutěž StarDance, a převzala tak štafetu po loňské Ivaně Chýlkové, které bylo o 10 let méně.

Nejstarší účastník loňské soutěže David Prachař (65) vypadl hned v druhém soutěžním večeru a ani Ivana Chýlková se navzdory své eleganci v soutěži neohřála a odešla hned další večer.

Jana Paulová je ke svému úspěchu v prvním soutěžním večeru skromná a ví, jak je přízeň diváků vrtkavá. Už jen skutečnost, že se ve svém věku do tak extrémně namáhavé práce pustila, o ní mnohé vypovídá. Navíc, je hodně silnou motivací pro ty dříve narozené ženy, aby zvedly zadek od televize a hýbaly se, protože to evidentně funguje lépe než plastické operace a kufry zázračných kosmetických přípravků.

Stále dobře naladěná herečka si i v nabitém programu dokáže najít vždy čas na svou největší vášeň – cestování, která zastiňuje i lásku k herectví. Ještě zajímavější je, že se do ciziny ráda vydává sama a nejde jen o turistické destinace. Každá žena by asi neměla odvahu si jen tak nalehko procestovat kus Indie.

Právě do této země se ráda vrací a tvrdí, že se tam člověk ocitá nejen v jiném prostoru, ale i v jiném čase. Prošla i tak chudá místa, že si připadala jako ve středověku. Na polích se pracuje postaru, všude jsou krásné barvy a vůně. Nikoho nepřekvapí, když se na moderní cestě objeví mezi luxusními auty člověk s koňským povozem. Podle herečky je to naprosto neuvěřitelný střed chudé a bohaté části společnosti a právě to ji fascinuje. Dokonce před mnoha lety pomáhala v Indii zakládat školu pro sirotky.

Jana Paulová
Jana Paulová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V jednom rozhovoru zmínila, že roli v tolik diskutovaném Kameňáku přijala právě v Indii. Stála před sultánským palácem ve městě Mysore a na telefonu byl Zdeněk Troška. Moc o tom nepřemýšlela. Viděla tu bídu kolem sebe a říkala si, jak je to fajn, že má dost práce.

Když potom zjistila, co má točit, ani nepředpokládala, že by se to mohlo dostat do televize, protože některé vtipy tam byly na hraně. A navzdory drsné kritice se i do kina lidé hrnuli a jen první film měl tržby přes 33 milionů. Poslední 2 filmy už však herečka točit odmítla a nejspíš udělala dobře.

Barevný život bez skandálů, manželství s hudebníkem Milanem Svobodou, co trvá půl století, dvě dcery a diář plný pracovních plánů. K tomu ještě dril na tanečním parketu a nikdy nemizející úsměv.

Nezbývá než Janě Paulové popřát, aby dotančila ve StarDance až do finále.

Zdroje článku:
  • Magazín Dnes Roč. 34, Ivana Karásková,
  • Autorský text