Ve středeční Ulici bude Vilda dělat dřepy a potyká si s Lumírem. Rozrušená Dušková má něco na srdci

Ve středeční Ulici bude Vilda dělat dřepy a potyká si s Lumírem. Rozrušená Dušková má něco na srdci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilda se dává do formy, aby byl pro Vilmu atraktivnější. Začne se to negativně odrážet na jeho zdraví. Lexík vyjádří přání, aby se Burda stal jeho dědečkem. Kdo ale rozhodně nechce být babičkou, je Bohunka, kterou překvapí dceřin rozvinutý sexuální život. Překvapený bude i Vítek – kvůli Kaštanovi.

Vilda kvůli Vilmě cvičí a riskuje zdraví

Vilda a Vilma se zase jednou objeví na návštěvě u rodiny. Kutil Vilda opraví pár dalších zádrhelů v penzionu Kateřiny. Skoro se zdá, jako by jich naopak postupně přibývalo, jelikož chudák Burda tam teď neustále něco opravuje. Začíná se to na něm nepříznivě podepisovat. K takovému závěru alespoň dospěje Kateřina, když ho uvidí zcela vyčerpaného a zadýchaného vcházet do bytu.

Vilda se jí ale svěří, že s prací, kterou mu naložila, to nemá nic společného. Je unavený ze cvičení. Začal pravidelně dělat pár dřepů, aby byl více fit a líbil se Vilmě. Evidentně ho stále trápí její váhání se svatbou. Odhodlání udržet se pro paní Nyklovou v kondici by se mu však mohlo ošklivě vymstít. To se potvrdí už ve čtvrteční epizodě…

Vilda si potyká s Lumírem a stane se dědou

S myšlenkou svatby se Vilma bohužel ještě nesmířila, nechává tak téma otevřené a před všetečnými dotazy příbuzných zdatně uhýbá. Váhá i proto, že má obavy z vesnických pomluv. Bojí se, aby si Vildovi přátelé a známí nemysleli, že je nějaká zlatokopka z Prahy, která by si ho brala jen kvůli majetku.

Alespoň že mezi Vildou a Lumírem konečně opravdu tají ledy. Značný podíl na tom bude mít Lexík, když Vildu znovu osloví jako dědu. Rád by měl dědu a Vildovi samotnému ta představa nijak nevadí, a tak s požehnáním Vilmy souhlasí. Lumírovi pak právě při té příležitosti nabídne tykání.

Na chatu jedině s Kaštanem, pokud ho Vítek nezabije

Kaštan nabídl Michalovi a Žofce na léto svou chatu, aby si měly zamilované hrdličky kam vyjet. Ivě se to nelíbí a nadšená nebude ani Bohunka Dušková, která dceři tenhle plán samozřejmě zatrhne – ze strachu, že by se tam puberťáci příliš sblížili. Žofka se bohužel neudrží a vpálí mámě, že tohle takzvané „sblížení“ už mezi nimi proběhlo.

Dušková vlítne do salonu za Ivou, aby si s ní o tom promluvila. Netváří se ale rozčileně ani vyděšeně, spíš jaksi ohromeně, skoro spiklenecky. Trochu ji překvapí, že Iva už o všech novinkách ve vztahu jejich dětí ví. Potěší ji zjištění, že k pobytu na chatě se Michalova máma staví naprosto stejně. Dušková není tak pruderní, aby doufala, že dcera nezačne žít sexuálním životem, ale zkrátka by jí tuto příležitost k dalšímu dovádění nerada servírovala jako na zlatém podnose. S Ivou se dohodne na určitém kompromisu – pokud na chatě bude dozorovat Kaštan, mohou Michal se Žofkou jet.

Michal nebude z takové vyhlídky nadšený, nakonec by ale byl vděčný i za ni, jen kdyby na tu chatu směli opravdu jet. Bohužel se zdá, že Vítek ještě předtím Kaštana roztrhne. Soused totiž potvrdil pověst největší drbny v Ulici, když začal mezi známými šířit, že Klímovi nemají ani na suchý chleba. Všichni, včetně Peška, Evžena, Lumíra a Venduly, si teď myslí, že jsou úplní žebráci. Ivuška bude mít další důvod ke kňourání.

Zdroj článku:
  • Autorský text