Zítra v Ulici: V úterý se Luděk zhroutí Vandě do klína. Pak ji vyhodí z domu

Zítra v Ulici: V úterý se Luděk zhroutí Vandě do klína. Pak ji vyhodí z domu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luďkova noční můra pokračuje. Manželčina zrada není to nejhorší, co ho v blízké době potkalo. Čeká ho další tvrdá rána. Už v úterý se dozví verdikt čestné rady, který má rozhodnout nejen o Vandě, ale i o jeho dalším osudu na komoře. Jak se zdá, to místo už mu nebude říkat pane.

Vanda má šanci říct svou verzi příběhu

Luděk se má v úterý dozvědět, jak čestná rada posoudí kauzu kolem Vandina tunelování grantového účtu. Vanda kvůli tomu bude od rána hrozně nervózní, pochopitelně doufá, že vše dopadne dobře a že ti lidé nahoře musejí uznat manželovu nevinu. Neměl přece tušení, co provedla, a tak by bylo hrozně nespravedlivé trestat ho za její chyby. Kdyby k tomu snad mělo dojít, kdyby měl doplácet na její hloupost, pak se snad raději opravdu zabije. Za takovou poznámku jí ustaraná Jolana samozřejmě hned vyčiní.

Kristýna, snad aby trošku odlehčila situaci, Vandě předestře Daliborův návrh, aby dala rozhovor do novin a vyložila svou verzi příběhu. Luďkovi by to mohlo pomoct, na druhou stranu by si tím možná uzavřela veškeré cesty k budoucí práci. Je evidentní, že z komory ji po tom všem vyhodí, a až absolvuje léčení, bude potřebovat zaměstnání.

Luděk je na dně a Vanda skončí bez střechy nad hlavou

Luděk se v hospodě sejde s Igorem, aby z něj vytáhl verdikt čestné rady. Bohužel, viceprezident Šplíchal nepřináší dobré zprávy, ačkoli jak pro koho. Bylo prý jednomyslně rozhodnuto, že pokud Luděk v tichosti rezignuje, obejde se to bez skandálu a bude to tak i pro něho nejlepší. To jsou vzletná slova pro média, ale ve skutečnosti ho prostě normálně vyhazují. Za Vandu všechno slízne on, což bude líto i Blance.

Luděk se dozvídá krutou pravdu.
Luděk se dozvídá krutou pravdu. | Zdroj: TV Nova

Navzdory všemu, co spolu v minulosti prožili, si Blanka uvědomuje, že tohle si Luděk nezasloužil. Dlouho dřel a snažil se v kariéře postupovat dál, pracoval na sobě celý život a tahle pozice pro něj měla být za odměnu. Teď se novým prezidentem stane Igor, a tak Luďka napadne, že mu vlastně vývoj událostí musí náramně vyhovovat. Spokojené nejspíš budou také tajemnice Hanušková s účetní Strouhovou.

Zato Kristýna není nadšená takovou nespravedlností. Chce tátovi zavolat a podpořit ho, ale máma jí doporučí, aby radši jen poslala zprávu a nechala ho na pokoji. Sám to teď musí nějak vstřebat, a kdyby mu začali volat všichni najednou, akorát by se naštval, že ho litují.

Od toho už má koneckonců doma Vandu, která je připravená ho utěšit, podpořit, posílit, udělat vše, co bude třeba. Zničený Luděk se jí v první chvíli zhroutí do klína. Ona ho začne konejšivě hladit po hlavě, utěšovat a slibovat, že jej nikdy neopustí. Dokonce navrhne, aby všechno nechali za sebou a odstěhovali se do zahraničí, kde si oba najdou novou práci.

Pan Volák se konečně vzpamatuje, prudce se od manželky odtáhne a vyzve ji, aby se sebrala a vypadla. Má si sbalit věci a ráno ať už ji tady nevidí. Odejde a Vanda za ním zoufale zakřičí, že takhle to nejde, nemůže ji vyhodit na ulici, pořád ještě je jeho manželka. Škoda že na to nemyslela dřív.

Zdroj článku:
  • Autorský text