Pondělí v Ulici: Vanda se vrátí z psychiatrie, ale Ludí nebude rád. A Tereza taky ne, až odhalí Davidovo tajemství

Pondělí v Ulici: Vanda se vrátí z psychiatrie, ale Ludí nebude rád. A Tereza taky ne, až odhalí Davidovo tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vandin pobyt na psychiatrii končí, ale boj o znovuzískání Luďkovy přízně teprve začíná a rozhodně nebude snadný. Také David bojuje o Terezinu důvěru, ale upřímně řečeno, už je z jejích žárlivých scén docela unavený. Otík mu to pak u manželky zavaří ještě víc.

Luďkovým věrným parťákem se stává flaška

Jolana (Miluše Šplechtová) se v pondělí objeví u Blanky (Linda Rybová), aby se zeptala, zda nevědí něco nového o Vandě (Kristýna Hrušínská). Bude to právě přesně týden od chvíle, kdy ji Luděk (Vasil Fridrich) odvezl na uzavřené oddělení psychiatrie, a tak by ji logicky měli právě propouštět. Evžen (Martin Finger) se nabídne, že Luďkovi zavolá a zeptá se, protože on je v domácnosti asi tak jediný, komu by to pan Volák mohl zvednout.

Luděk bude sedět doma nad několikátou lahví alkoholu, očividně naprosto znechucený svou bezvýchodnou situací. Evžen mu proto navrhne, že s Jolanou pro Vandu zajedou a přivezou ji domů, což je Luďkovi samozřejmě úplně fuk. Cokoli se týká zrádné a závislé manželky, už ho v nejmenším nezajímá.

Když se tak Vanda konečně vrátí do té spoušti a začne horlivě nabízet, že uklidí, uvaří, postará se o milovaného muže, Luděk reaguje prostě: „Mně je to úplně jedno.“

Vanda dobře ví, jak moc mu ublížila. Také se mu za to znovu omluví a ujistí ho, že už nikdy hrát nebude. Na psychiatrii jí potvrdili, že je gamblerka, a ona se chce určitě domluvit na léčení v té poradně, kterou jí doporučil Tony (Ondřej Volejník) a kam už jednou volala. Zcela opatrně se pak Luďka zeptá, jestli náhodou nepije trošku moc. Zpočátku se může zdát, že to pomáhá, ale nakonec mu bude hůř. On není zvědavý na její hysterické výlevy, poučování a sliby. Přeje si jediné, aby mu dala pokoj. Do toho zavolá viceprezident Igor Šplíchal (Saša Rašilov) s neurčitými novinkami ohledně Luďkova osudu na komoře.

Sváteční den asi rakouské konzultantce nic neříká

Lina bude Davida (Matouš Ruml) od rána bombardovat telefonáty, což ostatně dělala už během víkendu, a tak není divu, že v jedné chvíli žárlivé Tereze (Patricie Pagáčová) dojde trpělivost a hezky od plic jí řekne, co má na srdci. Jen škoda, že to nebylo německy, aby tomu alespoň rozuměla.

David se pokusí Tereze vysvětlit, že právě tyhle scény a hádky jsou důvodem, proč mu práce na habilitaci tak dlouho trvá. Je nervózní, nesoustředěný, pak dělá chyby a potřebuje akorát častěji konzultovat s Linou. Výborně, takže nakonec to celé bude Terezina chyba! Ta se raději sebere a odejde do Coolny, aby se trochu uklidnila. Setká se s Otíkem (Filip Rajmont), a když vychladne, všechno mu povypráví a uzná, že to přehnala. Křičela na Davida jako smyslů zbavená.

Otík nabude dojmu, že se Tereza a David pohádali kvůli oné nevinné puse, kterou dal konzultantce. Takže to teď před Terezou zmíní a teprve vzápětí mu dojde, že o drobném detailu neměla ponětí. Zdá se, že David si v pondělí moc klidu na práci opravdu neužije.

Zdroj článku:
  • Autorský text