Čtvrtek v Ulici: Vendula se stěhuje dřív, než čekala, a Martina s Ájou se pouštějí do lítého boje

Čtvrtek v Ulici: Vendula se stěhuje dřív, než čekala, a Martina s Ájou se pouštějí do lítého boje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na scénu se vrací stará Ája Holoubková, ta potvora, která nebere ohledy na city druhých. Martině se patrně mstí ze žárlivosti, ve čtvrtek se před bistrem dokonce poperou, a Máriovi do očí řekne, že nemá vkus a oproti Jirkovi vlastně za nic nestojí.

Dívčí válka těsně před Venduliným odjezdem

Když si Vendula konečně najde během pohovoru takřka perfektní kandidátku na novou provozní, objeví se Kateřina s nabídkou, že to vezme. Paní je náhle zapomenuta a Vendula se téměř se slzami štěstí vrhá na Kateřinu. Přestože jí spadne obrovský kámen ze srdce, bude celý den značně nervózní kvůli jiné věci. Jak se zdá, Pavel už se v Telecím zabydluje. Stěhování dokonce naplánuje už na sobotu. Podle Lumíra není důvod čekat, ale Vendule se to celé zdá až příliš rychlé. Všechno jim dokonale vychází, nechce se věřit, že by se něco nezvrtlo.

Za jistý zádrhel by se dala pokládat ohromující rvačka Áji a Martiny přímo na uličním náměstíčku. Všechno rozpoutá záhadný obsah v bedně, kterou Ája přinese svému šéfovi. Martinu už nebaví, že ho neustále vychvaluje, vyvařuje mu, teď mu snad i nosí nějaké dárky. Co se má co takhle zajímat o zadaného chlapa? Žárlivá kuchařka se bude chtít do krabice podívat, ale Ája ji nenechá, a tak dojde k drsné potyčce. Odtrhnout je od sebe budou muset až jejich muži.

Martina v hospodě vysvětlí Jirkovi, proč k incidentu došlo. Podezírá Áju z toho, že se jí mstí kvůli Máriovi, jemuž před časem přinesla láhev slivovice na pomazání těla. Teď se schválně motá okolo Jirky, aby jí to vrátila. Starosta ale nemá pocit, že by mu asistentka nějak zvlášť nadbíhala, což Martina doprovodí smíchem a prohlášením, že on zkrátka ty jasné signály nevnímá.

Jednou mrcha, vždycky mrcha

Mezitím se Ája bude rozčilovat v bistru, co to Martinu vůbec napadlo, takhle vypěnit. Vendula se jí pokusí šetrně naznačit, že to poslední dobou skutečně vypadá, jako by Martině lezla do zelí. Přitom zmíní, že jedna žárlí na druhou, ta kvůli Jirkovi a ta zase kvůli Máriovi. To rapera zaujme, doufá, že by na něho bývalá nevěsta skutečně mohla žárlit, ale asi to bude trochu jinak.

Ája mu vmete do tváře, že Martina si vůbec neváží skvělého a úspěšného muže. Mário oproti němu nemá ani vkus. Rozčiluje ji se na něho jen dívat. To už se pak naštve i samotný Mário, na Hložánka, že mu ho Ája pořád takhle předhazuje, jako by byl svatý.

No prosím, tohle všechno se musí rozpoutat zrovna v době, kdy se Vendula konečně chystá přestěhovat. Teď snad ani nebude moct odjet, dokud nezařídí, aby se její dvě nejlepší kamarádky usmířily. Nebo to nechá na Kateřině? Jak to vnímají diváci?

Ája se vrátila ke své původní verzi, opět míří výše, opět z ní bude mrcha.

„Dobře, Martino, dej té Áje co proto. Ája se vrátila do své původní podoby. K Máriovi se stejně nehodí.“

Je to potvora, brzy zapomněla, že neměla ani kamarádku, natož někoho, kdo by ji miloval, i když Mário je střelený.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři