Zítra v Ulici: Ve středu si Martina věří na řízení celé hospody a Marečkovi pátrají po Lubošovi

Zítra v Ulici: Ve středu si Martina věří na řízení celé hospody a Marečkovi pátrají po Lubošovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli se nic nezměnilo, Martina zničehonic obrátí a nabídne mámě, že po ní převezme hospodu, aby mohla jít do bistra jako Vendulina provozní. Těžko ale říct, jestli chce Kateřina přenechat dceři starost o celou hospodu už napořád. Luboš odešel z domova, ale není mnoho míst, kam by mohl zamířit.

Napětí mezi Ájou a Martinou stále narůstá

Vendula bude mít ve středu jeden pohovor za druhým, ale nikdo z kandidátů se jí nezdá dost dobrý, aby se zvládl postarat o bistro. Kéž by se našla druhá Kateřina, stejně schopná a zodpovědná. S tímhle asi nesplnitelným přáním se Vendula svěří Martině, když si přijde koupit nějaký ten koláček.

Do bistra následně dorazí také Ája a od té doby tam bude panovat vyloženě mrazivá atmosféra. S Martinou si poslední dobou nemohou přijít na jméno. Ája si totiž myslí, že atraktivní kuchařka z hospody až příliš chválí Mária, zatímco ve skutečnosti je to ona, kdo vynáší do nebe starostu Hložánka a trochu leze Martině do zelí. Nevynechá přitom jedinou příležitost, aby Máriovi naznačila, že je proti němu úplná nula, přestože se upřímně snaží a konečně prodal všechny mikiny Komanda Soko. Konflikt Áji a Martiny už brzy vyvrcholí parádní holčičí rvačkou…

Mladá kuchařka se chce kariérně posunout

Než se tak stane, Martina stačí ještě přijít s nečekaným nápadem ohledně bistra a hospody. Když od Venduly uslyší, jak moc by chtěla mít Kateřinu ve funkci provozní, sama zajde za mámou a nabídne jí, aby tu práci v bistru přijala a hospodu přenechala jí. Ještě předchozího dne si stěžovala, že by nezvládla vařit, běhat po place a starat se o penzion současně, ale kdyby si k sobě našla někoho na výpomoc, dalo by se to stíhat.

Jeden by čekal, že takový návrh Kateřinu nadchne, protože do bistra ji to táhne už dlouho. Ale hospoda je pro ni jako její dítě a představa, že ji zcela opustí, se jí moc nezamlouvá. Navíc, co když ji Martina povede špatně?

Luboš zdrhne za starým kamarádem

Vojta si ráno všimne, že Luboš neodešel jen tak na procházku nebo snad na nákup, ale nechal po sobě dopis na rozloučenou. V něm si postěžuje, že ho má rodina za blázna, a prohlásí, že se o sebe dokáže postarat sám. Vyrazil přitom jen s igelitkou, aniž by si vzal alespoň teplý svetr. Kryštof a Karla se to nejdřív budou snažit ututlat před Věrkou, kterou by nejspíš skolil infarkt, kdyby zjistila, že jim Luboš utekl, jenomže pak právě jí náhodou zavolá Arnoštova partnerka. Ukáže se, že Luboš je u nich.

Arnošt později Věře zavolá tajně bez Lubošova vědomí, aby jí potvrdil, že i jemu se zdá být divný. Leccos naznačil už fakt, že pro něj musel dojet na nádraží, jelikož Luboš zapomněl, kudy se k Arnoštovi dostane. Přesto rodinný přítel uzná za vhodné nechat u sebe Luboše na pár dní, aby se uklidnil a snad přestal trucovat. Věře nezbývá než souhlasit. Proč jen jí manžel pořád přidělává starosti a nebere ohledy na pocity druhých?

Zdroj článku:
  • Autorský text