Zítra v Ulici: Soňa bude v úterý rozdávat tresty. Na Otu poštve inspekci, Magdu zahrne úkoly

Zítra v Ulici: Soňa bude v úterý rozdávat tresty. Na Otu poštve inspekci, Magdu zahrne úkoly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa nelení a dává do pohybu velkolepou pomstu vůči Otovi. Fakt, že se zároveň může povozit po Magdě, je příjemný bonus. Slečně Procházkové hodí na krk Otovo třídnictví, ale i doučování. Přesto Eddie, Prokop a Irena nadále obhajují Soninu profesionalitu.

Magda přebírá Otovu třídu, ať chce nebo ne

Soňa v úterý vítězoslavně vstoupí do kabinetu, aby rozdala tresty. Ale vážně, Otu upozorní, že podnět na inspekci přece jen podala – jaký div! Magdě pak bez dlouhých řečí přidělí třídnictví v jeho třídě a navrch dohled nad doučováním, aby se snad slečna Procházková nezačala nudit. Nebylo zvykem, aby ředitelka jen tak bez diskuze vnutila někomu pracovní pozici, ale Soňa s úsměvem nadhodí, že už bylo potřeba zavést určité změny.

Nedlouho poté ji v kabinetu vystřídá Eddie se smutným výrazem. Nechce se s přáteli hádat jenom proto, že vidí věci i z druhé strany, z pohledu zástupkyně, která mu stále nepřipadá tak špatná, jak Ota s Magdou tvrdí. Oni ale usoudí, že pokud má Eddie někdy odhalit její pravou tvář, bude si na to muset přijít sám. Jinak jim holt neuvěří.

Magdu upřímně mrzí, jakým způsobem připravila Otíka o třídu, ne že by v tom měla jakékoli slovo. Ota se pochopitelně nezlobí na ni a ochotně jí předá potřebné informace o studentech. Zároveň vytuší, že Magda s přijetím třídnictví možná neváhá čistě kvůli tomu, jak to Soňa podala, ale hlavně kvůli panu Dvořákovi. Jako třídní učitelka jeho synů by měla zapomenout na jakékoli další rande… Ale on už jistě najde způsob, jak ji znovu někam pozvat.

Nakonec ještě chudák Otík bude za monstrum

Také Prokop už se samozřejmě od Soni dozvěděl, jak ji Otík seřval a zastrašoval. Dokonce se kamaráda zeptá, jestli nemá nějaké černé myšlenky. Nechce jí doopravdy ublížit, že ne? Ota nevěří svým uším a upozorní Prokopa, že by měl popřemýšlet nad významem slova nadsázka, stejně tak samotná Soňa. Oba se totiž berou až příliš vážně!

Prokop ale nebude na Otu naštvaný, naopak se ho před ředitelkou pokusí obhájit. Jistě, není to pedagog jako každý druhý, je spíš emotivní, ale právě v tom tkví jeho jedinečnost a síla. Otík má schopnosti, které by Soňa měla spíš dobře využít, než aby mu šlapala na paty a dělala ze života zbytečné peklo. Kdyby zakopala válečnou sekeru a zkusila s ním spolupracovat, mohla by jenom získat! Soňa sice dělá, že bere Prokopovy podněty v úvahu, ale za přesunutím třídnictví si stojí. Otík se musí naučit respektovat hierarchii a nemůže být sprostý na nadřízenou, což Prokop nezpochybňuje.

Ota, Irena a Magda se sejdou u slečny Procházkové doma, dopřejí si něco dobrého na zub a rozjedou rozhovor o Soně. O kom taky jiném, když celá škola žije tím, jak se do ní Ota pustil. Pomalu už získává pověst surovce a docela mu vadí, že Landová nadále oroduje za profesionální Soňu, která by přece nikdy nikomu záměrně neškodila. Pokud je ale vážně za tu hodnou, pak on musí být nutně za zlého. To je, panečku, vrchol!

Zdroj článku:
  • Autorský text