V páteční Ulici by se Dvořák rád sblížil s krásnou profesorkou, zato mezi Kristýnou a Daliborem roste propast

V páteční Ulici by se Dvořák rád sblížil s krásnou profesorkou, zato mezi Kristýnou a Daliborem roste propast
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teprve uprostřed schůzky s panem Dvořákem si užaslá Magda uvědomí, že je to vlastně rande, když jí najednou oznámí, že by ji chtěl poznat blíž. Dalibor si přijde promluvit s Kristýnou, ale bohužel se to přehoupne v hádku.

Petr Dvořák zjevně našel zalíbení v Magdě

Magda (Veronika Čermák Macková) se sejde v krámku s Petrem Dvořákem (Jan Dolanský) a všimne si, že si u stolku čte. Překvapí ji tím, že to má jako koníček. Ne že by ho považovala za hloupého a omezeného řidiče kamionu, jen zkrátka nečekala, že si při své práci na čtení vůbec najde čas. Povypráví jí spoustu zajímavostí o dopravní síti v Brazílii, mostech a jiných záležitostech.

Magda se ho pak zeptá, jak to vlastně vypadá se sociálkou a jak jsou na tom kluci. Dvořák zmíní, že sice dostal kázání o tom, že je za syny zodpovědný, ale jinak snad kontrola nenašla nic závažného. Proběhlo to celkem v klidu, tak snad to bude pravda a Soně (Lucie Vondráčková) už se nepodaří dál škodit, ale známe ji…

Pan Dvořák vzápětí ohromí Magdu ještě víc, když přizná, že by ji rád poznal blíž. Úplně ji připraví o řeč. Zmateně na něj kouká a nesouvisle namítá, že to není možné, protože přece učí jeho děti. Dvořák tedy s úsměvem navrhne, že je přesune na jinou školu. V tu chvíli Magda trochu propadne panice, vymluví se a rychle vyklidí pole. Ve škole pak bude tak nějak příjemně rozhozená, čehož si všimne Irena (Kateřina Holánová).

Protože nejsou jen kolegyně, ale i dobré kamarádky, všechno si řeknou a nakonec se budou hihňat jako studentky. Bohužel je naprosto nevhodné, aby si Magda s otcem svých žáků skutečně něco začala. Však taky hned Irenu ujistí, že si to samozřejmě zakázala. Ale když on je vlastně milý, sympatický, příjemně si popovídali… Nebude snadné mu odolat.

Dalibor má svoji pravdu, Kristýna zase svou

Dalibor (Petr Uhlík) dorazí ke Kristýně (Sára Korbelová) s prosbou o rozhovor a ona je příliš hodná na to, aby ho poslala pryč, takže jej pozve dál. Blanka (Linda Rybová) bude u toho a neodpustí si otázku, zda by alespoň mohl prozradit, jestli jeho zdroj pracuje na komoře. Tomášek ale není ochoten upustit ani takovou informaci. Jen velmi nenápadně naznačí, že „rodinný podnik by si z komory opravdu neměli dělat“. Možná tím chtěl Blanku nasměrovat ke konkrétnímu člověku, jenž takový názor zastává, ale jestli jeho snahu pochopila, těžko říct.

To, že si spolu Dalibor a Kristýna promluví, mezi nimi bohužel vzduch nevyčistí, naopak se ještě víc rozhádají. Ona se ho pokusí přesvědčit, že její máma se o Vandině (Kristýna Hrušínská) zpronevěře dozvěděla až těsně předtím, než vyšel článek. Chtěla jít na policii, ale už to nestihla. Tomášek tomu moc nevěří, jelikož článek vyšel hned ráno. Takže se Blanka dozvěděla pravdu snad v noci? Tak nebo tak, ani Kristýna nemůže vědět, kdo všechno je do záležitosti namočený, pokud u toho přímo nebyla. Dívka mu vmete do tváře, že jeho kolega by měl psát pohádky, protože to mu jde očividně nejlépe.

Zdroj článku:
  • Autorský text