Ve čtvrtek v Ulici: Podle Blanky by Jolana žila šťastněji, kdyby Vanda tenkrát zůstala v Kanadě

Ve čtvrtek v Ulici: Podle Blanky by Jolana žila šťastněji, kdyby Vanda tenkrát zůstala v Kanadě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je hrozné to takhle říct, ale Blanka vidí, jak Jolana trpí kvůli problémům způsobeným Vandou. Jestli by jí nebylo lépe, kdyby dcera zůstala v Kanadě. Kristýna s Daliborem nemluví a Luděk zase nechce mluvit s ní. Ája pak odmítá vzít na milost Mária a dál provokuje Martinu obdivem k Jirkovi.

Komorou se prohnalo tornádo Vanda

Návrat z dovolené nebude pro Jolanu příjemný. Ve čtvrtek dorazí k Luďkovi a Vandě, aby si vyslechla hororové novinky. Proti její dceři bylo zahájeno trestní řízení. Manžel jí sehnal drahého právníka, ale vše bude záležet na přístupu státního zástupce. Luděk se až dosud krotil, avšak v přítomnosti Jolany dá průchod emocím a nechá nervy rupnout. Vanda podle něho není ani tak nemocná, jako spíš prolhaná a blbá. Tak dlouho z něj dělala pitomce! Ještěže se jim nepodařilo zplodit dítě, protože on si nedovede představit, že by měl teď s Vandou vůbec vydržet.

Jolana vezme dceru do Coolny, snad aby si od sebe s Luďkem trochu odpočinuli a hlavně aby si matka s dcerou mohly v klidu popovídat. Tony se zmíní, že Vandu v baru hledal jeden z klientů kvůli lekci angličtiny, a ona si teprve v tu chvíli s hrůzou uvědomí, že na domluvené schůzky úplně zapomněla.

Od všech klientů si přitom nechala zaplatit předem! Teď netuší, z čeho by jim peníze vracela, a co když skončí ve vězení? Jolana trvá na tom, že musí všechny jednoho po druhém informovat, omluvit se a slíbit, že je doučí později. Jenomže Vanda nemá ani mobil. Luděk jí ho zabavil zřejmě ze strachu, že by mohla zase hrát na online kasinu. Sebral jí i doklady pro případ, že by si chtěla vzít další půjčku.

Blanka zatím snáší peklo na komoře, kde to vypadá, jako by se budovou prohnalo tornádo. Tornádo Vanda, zažertuje Kristýna, která nadále odmítá mluvit s Daliborem. Celý týden věděl, jaká pohroma se na rodinu Volákových žene, a nic jí neřekl. Čekal s tím na poslední chvíli, a tak není divu, že je teď na něj naštvaná a netouží ho vidět. Zato by si ráda popovídala s tátou, jenž si myslí, že Tomášek se informace pro noviny dozvěděl právě od ní nebo od Blanky.

Kristýna to chce uvést na pravou míru, ale Luděk před ní předstírá, že nemá čas. Jeho hrdost musela Vandinou zradou příšerně utrpět.

Martina se pustí do Áji kvůli hloupé poznámce

Vendula bude zase jednou naříkat nad svou bezvýchodnou situací, kdy touží stát jednou nohou v bistru a druhou v Telecím u dcerky Elišky. Ája prohodí, že na tom není ještě tak zle, alespoň není matka samoživitelka a může se opřít o Pavla. Tahle poznámka vyprovokuje k námitkám Martinu, podle níž přece ani Ája není žádná matka samoživitelka. Mário se jí snaží na dcerku přispívat, kromě toho si ji pravidelně bere k sobě a stará se o ni. Dělá, co může, aby se polepšil a dokázal jí, že je zodpovědný.

Áju ale rozčílí tohle věčné obhajování Mária a tlak na ni, aby mu odpustila. Nemá se k tomu částečně proto, že na radnici denně potkává zodpovědného a atraktivního starostu Jirku. No jo, aby se z něj nezbláznila, zlobí se Martina právem. Jirka je koneckonců její přítel a začíná být únavné, jak moc ho Ája obdivuje.

Zdroj článku:
  • Autorský text