Ve středeční Ulici Tereza opět obviní Davida z nevěry a Viktor má něco za lubem. Zazvoní u Klímových

Ve středeční Ulici Tereza opět obviní Davida z nevěry a Viktor má něco za lubem. Zazvoní u Klímových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Upřímný rozhovor Davida a Terezy bohužel nepovede k ničemu dobrému, jen k dalším pochybnostem o možné záchraně manželství. Viktor by se rád omluvil nejen Ivě, ale i Michalovi, a tak se objeví na prahu bytu Klímových. Otevře mu ohromený Vítek.

Tereza stojí před velkým rozhodnutím

V Tereze už dlouho klíčilo semínko pochybností o Davidově věrnosti, ale když jí omylem poslal zprávu v němčině, která nebyla určena jí, nýbrž kolegyni Lině z Lince, nedůvěra se rozrostla tak, že už to možná ani nepůjde zachránit.

David ve středu za manželkou přijede, aby jí vysvětlil, že se svou konzultantkou z Rakouska vůbec nic nemá, alespoň po fyzické stránce ne. Vypadne z něj však, že ho okouzlila po té profesní. Něco na ní mu zkrátka imponuje a to Tereza vnímá ještě hůř než skutečnou jednorázovou nevěru. Uvědomuje si totiž, že na ní manžel už dlouhá léta neobdivuje nic. Ono ostatně ani není co, jejímu sebevědomí krutá pravda vůbec neprospívá.

David sice tvrdí, že s konzultantkou nikdy nic neměl a ani nechce mít, proto ostatně hodlá odletět na rok do Singapuru s Terezou, ale ta jeho prázdným řečem o lásce a záchraně manželství nedokáže věřit. Celý den kvůli tomu bude mít špatnou náladu a bude nepříjemná prakticky na všechny kolem sebe, včetně mámy a chudáka Otíka, který si dovolí Davidovi napsat a další den ho pozvat na pivo.

Pravý důvod špatné nálady Tereza kamarádovi neprozradí, ale důkladně ho probere s Gábinou, která věří, že David ji má opravdu rád a na jejich vztahu mu záleží. Zároveň uzná, že sama by asi za daných okolností na rok do Singapuru neodletěla.

Co by tedy měla Tereza udělat? Nechat ho letět samotného? To by zřejmě opravdu znamenalo konec.

Viktor se protentokrát zachová slušně

Bidrman se objeví v salonu, aby se Ivě upřímně omluvil za své jednání předchozího dne, kdy zavítal do bistra, flirtoval se Žofkou a pak si ještě dělal legraci z mladého Michala. Zkrátka se choval jako blbec, údajně si to uvědomuje a rád by to napravil. Jeho omluva však u paní Klímové překvapivě nepadne na úrodnou půdu, a tak se rozhodne jít na celou věc odjinud a zazvoní přímo u Klímových.

Otevře mu Vítek, pochopitelně překvapený, koho to k nim čerti nesou. Nakonec ale Viktora pozve dál a důrazně mu domluví, aby víckrát nenechával rehabilitace nezaplacené. Bidrman nevěděl, že Ivuška manželovi zatajila skutečnost, že mu zbývající rehabilitace zaplatila, a málem se prořekl. Naštěstí to včas zamluvil, a tak si Vítek mylně domýšlí, že mu peníze poskytla maminka.

Když domů dorazí Michal, Viktor se mu skutečně omluví a mladý Klíma to přijme, ovšem nijak vřele a nadšeně. Ani si s ním nepotřese rukou. Koneckonců v něm stále vidí mizeru, který ohrožoval mámu i sestru Báru. Viktor mu slíbí, že už se nebude pokoušet sbalit Žofku. Však by se mu to ani nepovedlo. Michal se s ní mezitím stihne usmířit.

Zdroj článku:
  • Autorský text