V úterní Ulici se Vanda přizná Luďkovi a toho málem klepne. Vzápětí vyjde článek, který situaci ještě zhorší

V úterní Ulici se Vanda přizná Luďkovi a toho málem klepne. Vzápětí vyjde článek, který situaci ještě zhorší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to tady, Vandino přiznání, Luďkovo zoufalé zametání pod koberec, Tomáškovo vlažné varování, že se má Kristýna připravit na pořádné rodinné peklo… Z provalené zpronevěry a následného dění na komoře bude mít radost snad jen Vlasta Hanušková, která doufá, že spravedlnost dostihne i Blanku.

Luděk chce nenápadně vrátit prachy a vynechat policii

V úterní epizodě to konečně přijde, Blanka přesvědčí Vandu, aby vše přiznala Luďkovi. Ten se chudák vrátí domů v dobré náladě, aniž by tušil, co se na něj chystá a že se o něho v příští chvíli bude pokoušet infarkt. Když na něj milá manželka vysype celou pravdu, propadne panice a odmítne Blančin plán jít na policii. Luděk tuší, že by mu to zničilo kariéru, i kdyby na sebe Vanda vzala veškerou vinu, jak měla ostatně v úmyslu. Kdepak, on hodlá najít způsob, jak tuhle nepříjemnost vyřešit v tichosti a bez dalších následků.

Blanka nevěří svým uším. Nechce se nechat zatáhnout do zpronevěry a mlčet o něčem tak závažném, na co se stejně dřív nebo později přijde. Luděk ji začne vydírat a naléhat na ni, aby nepotápěla rodinu. Nato se ona raději sebere a půjde pryč, než aby riskovala, že si řeknou ještě něco horšího. Luděk ale bude dál trvat na svém. Hodlá si vzít úvěr, aby urychleně vrátil na grantový účet komory ukradené peníze, a Vanda zatím bude muset Blanku přemluvit, aby nic nehlásila. Je prý zkušená a prolhaná manipulátorka, takže by to pro ni neměl být problém. Asi není třeba zdůrazňovat, že tohle jí Luděk hned tak neodpustí.

Vlastičku těší, že rozložila „rodinnou mafii“

U dveří Blančina a Evženova bytu se objeví Dalibor Tomášek s pochmurným výrazem, aby přítelkyni Kristýnu nevzrušeně informoval, že do hodiny vyjde článek, který ovlivní celou jejich rodinu. Bude v něm uvedeno, že manželka jejího otce vytunelovala grant. Prohlásí, že on sám článek nepsal, z pochopitelných důvodů ho přenechal kolegovi. Odmítne však prozradit zdroj a Kristýnu rozčílí tím, že o záležitosti věděl celý týden. Teprve teď, na poslední chvíli, přichází s varováním, které už ale dívce moc nepomůže. Blanka totiž bude tou dobou konzultovat Vandin průšvih s Evženem a článek samotný se dostane do rukou všem na komoře.

Luďkův plán jít naprosto normálně do práce a tvářit se nenápadně bohužel nevyjde. Viceprezident Igor Šplíchal ho s výtiskem přivítá prakticky hned u dveří a Hanušková se Strouhovou budou následné zmatky sledovat s potěšenými výrazy, aniž by některá z nich přiznala, že podnět pro noviny vzešel vlastně od nich. Vzteklý Luděk dospěje k názoru, že média upozornila Blanka, ačkoli ji žádal, aby to nedělala, anebo dokonce jeho vlastní dcera, která přece chodí s Tomáškem, redaktorem onoho časopisu.

Zatímco Šplíchal radí Luďkovi, aby si vzali s Vandou volno, protože na komoře teď bude pořádně horká půda, Blanka zůstává v práci a Hanušková je přesvědčená, že se jen snaží působit, jako by v celé věci neměla prsty. Ve skutečnosti v tom ale určitě jedou s Vandou ona i prezident Volák, přestože se o nich v článku nic nepíše. Právě to Vlastičku poněkud zklame.

Zdroj článku:
  • Autorský text