Čtvrtek v Ulici: Upravený proslov ředitelky baví víc než originál a Prokop prchne před Soňou uprostřed muchlování

Čtvrtek v Ulici: Upravený proslov ředitelky baví víc než originál a Prokop prchne před Soňou uprostřed muchlování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matěj obdivuje výkon Erika a jeho spolužáků, kteří upravili Sonin proslov tak, že teď má pořádné grády. Soňa o tom zatím neví a raduje se z Eddieho rozhodnutí být jejím zástupcem. Zato Prokop ji nepotěší. Ačkoli se zdá, že mezi nimi dojde k usmíření, během líbání před ní uteče.

Ignorant Matěj si ze sociálky těžkou hlavu nedělá

Marek Dvořák bude na školní chodbě vysedávat se svou holkou a svěřovat se jí se starostmi, které způsobil Matěj. Kvůli klukovinám s rotopedem a videím na sociálních sítích teď ředitelka Čechová trestá celou rodinu, když na ni nekompromisně poštvává OSPOD.

Zatímco Petr Dvořák musí do školy na kobereček a Marek se trápí, co bude dál, Matěj je naprosto v pohodě a tyhle věci vůbec neřeší. Radši se zabývá zábavnějšími tématy, třeba upraveným proslovem ředitelky ze školního rozhlasu, který si studenti tajně nahráli a pozměnili tak, že to vypadá, jako by Soňa vyzývala nezletilé k dospěláckým hrátkám. Je to tak hloupé, až je to vtipné, ale až proslov objeví ona, smát se určitě nebude.

Eddie přijme Soninu nabídku a stane se zástupcem

Pozornost nové ředitelky školy naštěstí zaměstnávají jiné záležitosti. Ve čtvrtek za ní přijde Eddie, který se už definitivně rozhodl ohledně nabídky zástupnictví. Přijme ji a přivodí tím Soně takovou radost, že ho spontánně obejme. Oba už se nemohou dočkat, až zahájí plodnou spolupráci. Jistě z nich bude skvělý tým. Tak si to alespoň Soňa navenek maluje, ale Otíkovi je jasné, že Eddieho ve skutečnosti k žádným důležitým rozhodnutím nepustí.

Fakt, že si Soňa jako svého zástupce zvolila pana Rambouska, samozřejmě silně otřásl Prokopem, který to právem pokládal za obrovskou zradu. Magda není slepá ani hloupá a svého bývalého přítele moc dobře zná, takže si snadno všimne, že se za siláckými řečmi a odměřeností skrývá skutečný smutek a taky pošramocené ego. Soňa už si ho ale stihla tak trochu udobřit tím, že mu dala na starost digitalizaci a inkluzi, na níž spolupracuje s Terezou. Nová kolegyně je mu mimochodem čím dál sympatičtější.

Soňa se těší na líbačku, ale nic z toho nebude

Večer se Prokop po dlouhé době ukáže u Soni doma, v její malé pracovně v Peškově domě, kde se dříve tak často scházeli a užívali si milostných hrátek a pracovních rozhovorů. Soňa ho pozve na večeři, aby se mu ještě jednou omluvila, a on ji ujistí, že i když z jejího rozhodnutí není nadšený, v podstatě mu rozumí. Asi opravdu měla své důvody, proč jednala právě takhle, a bylo by dobré nechat to už plavat.

Soňa pochopitelně věří, že je to známka naprostého usmíření a že mohou navázat tam, kde skončili, co se romantiky týče. Záhy podlehne milostným vášním a pokusí se Prokopa svést, ale ten uprostřed líbání strne a zničehonic vyklidí pole. Soňu tam nechá stát téměř svlečenou, rozvrkočenou a hlavně pořádně zmatenou. Že by o ni ztratil zájem? S Prokopem už to tak bývá, že ho vztah po delší době přestane naplňovat, zvlášť je-li plný konfliktů a hádek. Podaří se Soně znovu si ho získat a zmanipulovat?

Zdroj článku:
  • Autorský text