Ve středeční Ulici se Vojtův dobrý úmysl obrátí proti němu a Soňa si Prokopa uplatí neodolatelnou nabídkou

Ve středeční Ulici se Vojtův dobrý úmysl obrátí proti němu a Soňa si Prokopa uplatí neodolatelnou nabídkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojta chtěl někomu udělat radost, ale jeho vlastnoručně vyrobený dárek spíš přivodí spoustě lidí vrásky. Soňu štve, že se jí Prokop vyhýbá a přestal jí zobat z ruky. Najde ale způsob, jak si ho znovu příznivě naklonit. Umožní mu rozjet ve škole digitalizaci.

Dárek s nešťastným obsahem

Tony poradil Vojtovi, aby si spolužačku zkusil získat nějakým hezkým dárkem. To mu prý nažene plusové body. Chlapec ví, co má jeho vyvolená v oblibě, a tak se rozhodne jí to vyrobit podle návodu na YouTube. Do školy si pak s sebou vezme kelímek plný jakési řídké hmoty, který po chvíli přemlouvání ukáže i Miloškovi. Kamarád vyjádří jisté pochybnosti vzhledem k řídké konzistenci, a jak se ukáže, bude mít pravdu.

Vojta nastraží dárek spolužačce přímo do batohu v naději, že jí připraví radostné překvapení. Obsah kelímku se ale vylije a zničí všechno v dosahu. Měl to být sliz, se kterým si dnešní děti rády hrají, jenže to spíš bude fungovat jako lepidlo. Sešity, pouzdro, učebnice, vše bude pokryto lepkavou hmotou a docela zničené. Z dobře míněného skutku se tak stane další průšvih na kontě smolaře Vojty a brzy se o tom dozvědí i rodiče.

Dusno mezi Prokopem a Soňou

Vztek a pocit zrady Prokopa dosud neopustil a ve středu to dá Soně znovu pocítit, když za ním přijde do kabinetu, aby mu vyčetla, že se jí už několik dní neozval. Takhle to teď mezi nimi bude? Omezí se na pracovní komunikaci a mimo školu se vůbec nebudou vídat? Prokop nechce, aby na něj tlačila, a jak my diváci víme, to by skutečně dělat neměla, pokud ho nechce odradit úplně. Pan Junek vždycky raději zdrhal před konflikty a problémy, než aby s partnerkou v klidu probíral možná řešení.

Do jejich dusné atmosféry navíc vkročí překvapená Magda, které pochopitelně neunikne, jak budou oba nervózní. Ještě zatepla tu informaci doručí Otíkovi, jenž zadoufá, že by Prokop konečně mohl prozřít a přidat se k jejich odboji proti nenáviděné Čechové.

Jenomže Soňa se nenechá porazit tak snadno. Během chvilky přijde za Prokopem s atraktivním návrhem, aby se pustil do digitalizace. To je něco, k čemu se v práci už dlouho upínal a na co mu Irena nikdy neuvolnila dostatek prostředků. Soňa teď přináší příležitost jako na zlatém podnose, ovšem výměnou za to, že konečně zase navážou normální osobní dialog. Koneckonců už spolu chodí dost dlouho, aby si mohla klást alespoň takový nárok. Odpustí jí Prokop, že ho jako zástupce hodila přes palubu a nabídla funkci Eddiemu? Nechá se ukolébat jedním vstřícným krokem?

Naivita dobráka Eddieho

Co se Eddieho týče, ten se stále více přiklání k tomu, že zástupnictví přijme. I když není ve školství dlouho, líbí se mu tam a rád by využil šanci se dál profesně rozvíjet. Navíc neochvějně věří, že bude moct Soňu kormidlovat správným směrem, bude-li to nutné. Otík se uchechtne jeho naivitě. Jestli si vážně myslí, že ho ředitelka pustí k nějakému důležitému rozhodování, bohužel se šeredně mýlí.

Zdroj článku:
  • Autorský text