V úterní Ulici to bude jedna hádka vedle druhé, na oslavě Marečkových i mezi Bárou a Terezou

V úterní Ulici to bude jedna hádka vedle druhé, na oslavě Marečkových i mezi Bárou a Terezou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úterý v Ulici bude bohužel bohaté na samé negativní emoce a konflikty. Steskem po dětech budou plakat Vendula i Bára, zatímco rýpavá Věrka naštve Luboše tak, že radši vyklidí pole. Tereza si zase bude stěžovat na svůj život. Nabízí se jí krásy Singapuru, ale ona o ně moc nestojí.

Uražený Luboš odchází z Věrčiny oslavy

Věra bude v úterý slavit s rodinou svůj svátek a bude to opět oslava, jako by se jednalo přinejmenším o narozeniny. Obložené chlebíčky, zákusky, dokonce dort přinesený Lubošem společně s krásnou kyticí. Jenomže domluveno bylo, že dort obstará někdo jiný. Pan Mareček na to bohužel jaksi zapomněl, stejně jako v poslední době zapomíná na spoustu dalších věcí. Dokonce i teď to bude vypadat, že se někde zapomene a ztratí. Pod záminkou nákupu šlehačky se ho Kryštof vydá hledat, jenomže Věrka objeví šlehačku v lednici, takže jí dojde, že to byla pouhá výmluva.

Věrka je naneštěstí pořád jediná, kdo bere Lubošův zhoršující se stav opravdu vážně. Znovu a znovu se snaží Karlu s Kryštofem přesvědčit, že na základě různých maličkostí pozoruje, jak to s ním jde z kopce. Během oslavy ho navíc příšerně rozčílí. Neustále do něj bude rýpat, ale teprve když mu doslova od úst odtrhne kus dortu jen proto, že se ho rozhodl jíst rukama namísto příboru, se Luboš urazí a okamžitě odejde. Opravdu to Věrka tentokrát přehnala, nebo se měl Luboš zasmát a nehrotit to?

Odjezd do Singapuru Terezu moc netěší a Báru teprve ne

Všichni kolem Terezy skoro skáčou nadšením, když jim oznámí novinky týkající se velké cesty do Singapuru. Ji ale právě takové reakce paradoxně rozčilují. Sama z toho totiž kdovíjak odvařená není. Rozum jí říká, že se jedná o skvělou a neopakovatelnou příležitost poznat vzrušující zemi a získat mnoho zajímavých zkušeností. Pocitově je to ale docela jiná věc.

Asi je divná nebo možná ještě v šoku a zcela jí nedošlo, jaké má štěstí. Trochu jí vadí, že by tam neodjela sama za sebe, ale opět jako manželka, kterou David občas vyvenčí, zatímco bude navazovat nové kontakty z oboru. Zkrátka to bude stejné jako v Linci. Ačkoli manžel tvrdí, že si na ni určitě najde více času, ona mu tak docela nevěří.

Z dceřina odjezdu nemá radost ani Bára, která se div nerozbrečí při pomyšlení, že přijde o druhé dítě. Matěj jí před časem odjel do Barcelony a Tereza teď má zmizet ještě mnohem dál. Tomáš to vnímá jinak. I když mu dcera bude chybět, nehodlá ji přemlouvat, aby zůstala v Praze. Báře naznačí, že se chová sobecky.

Ona se ale jeho slovy nenechá odradit a v podstatě zkusí Terezu citově vydírat. Bojí se totiž, že tam někde v Singapuru otěhotní a ona to s ní ani nebude moct prožívat. Dojde mezi nimi k nepříjemné hádce, kterou se Bára pokusí napravit až po rozhovoru s Jitkou, jenž jí trochu otevře oči a přiměje ji se uklidnit. Přesto bude mít při dalším setkání s Terezou slzičky na krajíčku. Jak se Terka ohledně odjezdu nakonec rozhodne?

Zdroj článku:
  • Autorský text