V pondělní Ulici budou mít David a Tereza pro rodiče velkou novinu a Ája se povyšuje nad Mária

V pondělní Ulici budou mít David a Tereza pro rodiče velkou novinu a Ája se povyšuje nad Mária
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
David nejdřív odrovná šokující zprávou manželku Terezu a společně pak překvapí i její rodiče, Báru a Tomáše. Zato nemile překvapená bude Vendula, když jí Ája začne vykládat, že Mário je pod její úroveň a že má na víc.

Dítě pro Terezu už není na pořadu dne

David (Matouš Ruml) v pondělí překvapí Terezu (Patricie Pagáčová), když ji během telefonátu poprosí o osobní schůzku. Chce sednout do auta a narychlo přijet, protože má obrovskou novinu, ale zůstává tajemný a odmítá cokoli prozrazovat předem. Bára ho vzkáže pozvat na večeři s Tomášem, ale David se chce nejdřív sejít s manželkou a oznámit radostnou zprávu jí.

Tereza bude celý den dumat, o co by se mohlo jednat. Navštíví Gábinu (Aneta Krejčíková) a svěří se jí s nejrůznějšími spekulacemi. Gábina je optimistická, věří, že by David mohl chtít Terezu překvapit něčím příjemným. Rozhovor se následně stočí k dítěti, které se Tereze už nehodí do plánů. Původně ho chtěla hlavně proto, aby si v Linci nepřipadala tak osamělá a nevyužitá, ale tyhle problémy teď v Praze poněkud odpadly. Kdyby se to stalo a ona otěhotněla, byla by samozřejmě ráda, ale vstříc tomu úplně nekráčí.

David chce Terezu odvézt na rok do Singapuru

Manželé Kučerovi se sejdou v hospodě a David konečně vybalí ohromnou zprávu. Dostal nabídku přednášet na univerzitě v Singapuru, kde hodlá i s Terezou strávit minimálně rok. Množství práce přitom bude poloviční oproti Linci, takže budou mít víc času sami pro sebe a budou moct i cestovat po exotickém okolí.

David září nadšením, a přestože Tereza má co dělat, aby ze země posbírala vykulené oči a spadlou čelist, zareaguje pak vcelku pozitivně. Nápad se jí líbí, ačkoli ji možná trochu vyleká představa odstěhovat se na druhý konec světa, kde panuje jiná kultura.

Otázkou zůstává, jak na šokující oznámení zareagují rodiče, Tomáš (Petr Vacek) a Bára (Tereza Brodská), kteří s něčím takovým v nejbližší době rozhodně nepočítali. Vždyť už asi oba žili v domnění, že mezi Terezou a Davidem to teď není nejrůžovější a že ona se vrátila do Prahy, aby mohla strávit delší dobu na milovaném gymnáziu a mezi přáteli.

Opravdu je Tereza připravená zase zvedat kotvy a začínat někde nanovo? Je Bára připravená ztratit nejbližší osobu a zůstat na všechen svůj stres sama? Mohla by tato příležitost pomoct napravit pošramocený vztah Terezy a Davida? To vše se teprve ukáže…

Ája má na víc, než je Mário. Třeba na starostu

Ája už si přestává vědět rady s nešťastnou dcerkou, která se jí každý den vyptává, kdy se tatínek vrátí domů. Když už si ublížená slečna Holoubková říká, že by Máriovi dokázala odpustit, někde ho potká a udělá se jí špatně. Skoro jí z něho naskakuje kopřivka, jako by na něho byla vyloženě alergická.

Prakticky denně se navíc setkává v práci s ambiciózním, úspěšným a zkrátka po všech stránkách atraktivním Jirkou Hložánkem. Při pohledu na perspektivního starostu si začíná uvědomovat, jak moc kvůli Máriovi snížila své standardy. Jirka je jiná liga a ona má přece na víc, než je neschopný a nespolehlivý raper. Vendula se ho pokusí hájit, ale bude to stačit?

Zdroj článku:
  • Autorský text