Zítra v Ulici: Pavlína v úterý odhalí Vandinu zpronevěru a Jirka zase pravdu o svém otci

Zítra v Ulici: Pavlína v úterý odhalí Vandinu zpronevěru a Jirka zase pravdu o svém otci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavlíně Strouhové se v úterý málem podlomí kolena z příšerného zjištění o Vandině obří zpronevěře. Do objevu zasvětí Vlastičku, která začne podnikat kroky k ochraně pověsti milované komory. Jirka se mezitím dozvídá, že s Hermanem nemá společné geny.

Komoru chce mít pod palcem rodinná mafie

Pavlína Strouhová přivítá Vlastičku s vyděšeným výrazem a alarmující zprávou – dochází k tunelování grantu, který spravuje Vanda Voláková. Ohromené účetní se podaří zjistit, že na Vandin účet v poslední době odešlo 287 tisíc korun. Jak si mohla myslet, že se na to nepřijde? Ještě Pavlínu odrazovala od kontroly, prý ať se nezdržuje.

Vlasta bude chtít vidět, co všechno v účtech nesedí, a pak se s kolegyní poradí, co podniknou dál. Vanda si byla jistá, že se jí zpronevěra téměř tří set tisíc podaří ututlat. Jak je to možné, čert ví. Co když ale v závažné věci jede také Blanka a jistá paní Vokounová je jejich bílý kůň? Luděk o všem určitě ví, ostatně si na komoru dosadil jak současnou, tak bývalou manželku. Navíc se dokáže dokonale přetvařovat. Zkrátka se nám tady rozjela rodinná mafie a podle Vlasty je hlavní nedat na sobě zatím nic znát.

Všichni si tak na Komoře zubních lékařů dopřejí tradiční společnou snídani jako kdykoliv jindy. Ještě popřejí k svátku viceprezidentovi Igoru Šplíchalovi a Blanka mu věnuje sladký dárek. Vanda bude nervózní a rychle v kanceláři skartuje dokumenty v domnění, že Pavlína zatím kontrolu faktur neprováděla a nic nestihla zjistit. Netuší, že Vlasta už si v hlavě dává dohromady plán na její dopadení.

Vlasta hodlá povolat do akce novináře

Tajemnice si nepřeje, aby kvůli kauze utrpěla dobrá pověst komory. Vyšetřování policie by bylo na dlouhé lokte, a tak uzná za lepší obrátit se na média. Veřejnost se alespoň dozví pravdu o Volákovi a jeho povedené rodině. Vlasta si usmyslí kontaktovat schopného novináře Tomáška. Z článku se potom všechno dozví i policie.

Vanda nemá ani ponětí, jak moc jí teče do bot. Do Coolny vstoupí s lehkostí a naivní domněnkou, že jí hvězdy dávají další šanci a čas do ledna splatit dluhy. Svěří se Tonymu, že hodlá zavolat na číslo poradny, které jí předtím dal. Ví, že to nechala zajít hodně daleko. Krátce poté se v baru objeví nabručený Luděk a udělá manželce menší žárlivou scénku. Začíná si myslet, že do Coolny nechodí kvůli lekcím angličtiny. Nikdy ji tam nevidí v přítomnosti nějakého studenta. Co tam ve skutečnosti dělá?

Jirka už má jasno, Herman není jeho otcem

Jirka si udělá kontrolní test v naději, že se jedná o omyl, ale výsledky budou stejné jako předtím. To definitivně potvrzuje, že Herman starší není jeho biologickým otcem. Jirka se s ním má v hospodě sejít na večeři a Gábina jenom doufá, že mu nic neřekne. K čemu by to také bylo? Jirka si ale nemůže pomoct a pokusí se z něj vytáhnout nějaké podrobnosti o strejdovi Láďovi, jelikož je to jeho jediná stopa. Otec mu dokáže říct jen tolik, že pokud Láďa žije, bude asi někde ve Francii. Zkusí po něm Jirka dál pátrat?

Zdroj článku:
  • Autorský text