V pondělní Ulici se Ája usměje na Mária a zažehne v něm naději. Vanda naproti tomu je beznadějná

V pondělní Ulici se Ája usměje na Mária a zažehne v něm naději. Vanda naproti tomu je beznadějná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mário sice někdy řeší věci dost nešťastně, ale snaží se a na Áje i jejich dcerce mu hodně záleží. To vědí i Vendula s Martinou, a tak o tom budou Áju horlivě přesvědčovat. Tony zase bude přemlouvat Vandu, aby se dala na léčení a všechno přiznala Luďkovi. Bohužel nepochodí.

Martina vzbudí podezření v žárlivé Aleně

Mário v pondělí přizná Vendule, že celý víkend nevylezl z postele, protože už od pátku nebyl schopen. Ona se tak vlastně dozví, že hned po jejím odjezdu do Telecího nastaly problémy a místo Mária musela nahonem zaskočit Iva. I když se to zdárně vyřešilo, Vendule vadí, že jí nikdo nic neřekl a že Mário je poslední dobou jenom samý problém. Kdyby nechodil na noční a nepřeháněl, takhle by nedopadl.

Nebohý raper dobře ví, že si za to může sám, však se také Vendule upřímně omluví, ale zároveň jí trochu vyčte, že mu křivdí. Vždyť on se jen snaží vydělat peníze na dluhy, které má nejen vůči Nyklovým. Prostě dělá, co může.

Když Vendula zrovna nebude kňourat kvůli stesku po Elišce, bude společně s Martinou přesvědčovat Áju, že Mário se v pátek určitě neopil. Zaváněl slivovicí, protože si jí kvůli svalové horečce potřel tělo. Martina pravdivě prohlásí, že mu sama půl lahve přinesla, aby ji právě tímto způsobem využil. On se opravdu snaží a chce Áju zpátky. Tu ale udiví jedna věc – proč Martina v prvé řadě za Máriem chodila? Jak věděla, že mu není dobře? Chodí za ním takhle často?

Vendulu její nesmyslná žárlivost pobaví a potěší zároveň. Je hezké vidět, že jí na Máriovi pořád záleží. Ten se vzápětí přijde znovu omluvit a ujistí Áju, že vážně nebyl opilý. Ona se nechá trochu obměkčit a slíbí, že pokud nic nevyvede, půjčí mu na víkend dcerku. Při odchodu se na něj usměje, a tak bude mít Mário hned o něco lepší den.

Ani Tonyho domluva nepřivede Vandu k rozumu

Zato Vanda bude mít příšerný den. Opět bude v práci sázet v zoufalé snaze vydělat peníze na rostoucí dluhy a málem ji u toho nachytá Luděk. Nervy má na pochodu, tím spíš, že se na komoře neustále řeší záhadné nesrovnalosti ve fakturách, které měla na starost právě Vanda.

V Coolně ji ještě dorazí Tony, když jí najednou oznámí, že pro ni našel kontakty na tři poradny pro lidi závislé na gamblingu. Ona samozřejmě namítne, že není závislá, jen potřebuje vyhrát zpátky peníze, pak hned přestane. To je ale klasická výmluva gamblerů a Tony se ji pokusí přesvědčit, že to prostě musí začít řešit. Má to však ještě cenu?

Nejpozději zítra vše praskne a Vandin život skončí. Barman nechce, aby vyvedla nějakou ještě větší kravinu a ublížila si. Měla by všechno přiznat manželovi, co nejdřív. Určitě ji podrží, ale musí se to dozvědět od ní, ne od někoho jiného. Vanda je bohužel příliš zbabělá na to, aby se Luďkovi dokázala podívat do očí a vše mu upřímně povědět. Ve společnosti manžela později odejde z baru a nechá za sebou jen Tonyho ustaraný pohled.

Zdroj článku:
  • Autorský text