Zítra v Ulici: V pátek Blanka mile překvapí Vlastu i Pavlínu a Tony pošle Vandu do soutěže Na lovu

Zítra v Ulici: V pátek Blanka mile překvapí Vlastu i Pavlínu a Tony pošle Vandu do soutěže Na lovu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco někomu se daří vylepšovat vztahy s okolím, jiní si je dovedou pěkně pokazit. Blanka zapůsobí na kolegyně, když je nakrmí výtečnými muffiny, a přepracovaný Mário bude bolest svalů zahánět slivovicí. Ovšem ne tak, jak si naštvaná Ája myslí.

Blanka sbírá bodíky u Pavlíny i Vlastičky

Tomášek píše o případu, který se týká zubaře, a potřeboval by vyjádření Komory zubních lékařů. Zeptá se proto Kristýny, zda by mohl zavolat jejímu tátovi a poprosit ho o spolupráci. Kdysi ale Luďkovi odmítl rozhovor v novinách, a tak je otázkou, zda bude teď ochotný redaktorovi pomáhat.

Blanka přinese kolegyním na ochutnávku zdravé muffiny a účetní Pavlína Strouhová s tajemnicí Vlastou Hanuškovou se budou olizovat až za ušima. Stihnou si nejen navzájem pochválit schopnost pečení, ale také probrat rodinu, děti a vnoučata. Když Blanka odejde, Strouhová zmíní, že byla docela milá.

Dokonce i Vlastička uzná, že se opravdu snaží zapadnout, a prohlásí, že si na ni možná poopraví názor.

Přesto se najde kolegyně, která v pátek bude na Blanku trochu nepříjemná – podrážděná a protivná gamblerka Vanda. Opět v práci hraje na online kasinu a nedaří se jí, proto hned na každého vyskakuje. Navíc za ní přijde Hanušková s tím, že jsou nesrovnalosti ve fakturách. Vanda nedávno jednu zfalšovala, a tak se teď právem bojí prozrazení.

Tony udělí Vandě zajímavou radu

Později Vanda zamíří do Coolny, svého útočiště, kde už čeká vrba Tony, aby vyslechl její další trápení. Přinese jí kávu a ještě se jí sám zeptá, jaký udělala od minulé návštěvy pokrok. Vanda je na tom ale, co se dluhů týče, stále hůř. Jestli nevyhraje stovky tisíc, bude lítat v pořádném maléru. Věří, že by klidně mohla vyhrát i milion nebo dva, pokud jí hvězdy začnou přát, ale zatím na ni pořád kašlou.

Vanda se Tonyho zeptá, jestli v hospodě pořádá kvízy, ve kterých by se daly vyhrát peníze, ale on namítne, že hrají pouze pro zábavu. To ji zamrzí, jelikož má prý velký přehled a vždy, když se v televizi dívá na nějaké soutěžní pořady, zná všechny odpovědi. Tony jí doporučí, aby se účastnila soutěže Na lovu, v níž sám úspěšně vyhrál poměrně slušné peníze. Vanda ale nesmí připustit, aby ji Luděk viděl v televizi. Musí sehnat prachy, o kterých nebude vědět. Jenomže jak?

Mário leží v posteli a páchne alkoholem

Mário to v noci tak přežene s nošením těžkých krabic, že bude mít celý den nesnesitelnou svalovou horečku. Padne vyčerpáním do postele a nebude schopen vstát. Protože nedorazí do bistra, začnou se po něm všichni shánět. V tomto stavu ho objeví Martina, jež mu přinese slivovici na pomazání těla a prášky proti bolesti.

Naneštěstí měl Mário od Áji převzít dceru a nedal jí vědět, že nemůže přijít. Ája dorazí do bistra a naštvaně na něj napochoduje až nahoru, kde ho najde rozvaleného v posteli a alkoholovém oparu. Pochopitelně nabude dojmu, že se příšerně opil a že takhle jí asi dokazuje svou lásku a spolehlivost. Ještě si hodně rozmyslí, jestli mu dceru někdy půjčí.

Zdroj článku:
  • Autorský text