Zítra v Ulici: Ve čtvrtek proběhne výběrko na ředitele, vrátí se Hedvika a Ája nebude vědět, co chce

Zítra v Ulici: Ve čtvrtek proběhne výběrko na ředitele, vrátí se Hedvika a Ája nebude vědět, co chce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čtvrteční epizoda Ulice bude plná zajímavých událostí. Především se koná dlouho očekávané výběrové řízení a Prokop si v něm povede dobře. Snad to postačí i proti Soně… Oslavu s partou v Coolně ale přeruší nabroušená Hedvika. Chuť k oslavování bude mít i Jirka Hložánek, na rozdíl od Áji.

Výběrové řízení, oslava v Coolně a vpád Hedviky

Prokopův velký den D je tady, ve čtvrtek ho čeká výběrové řízení na ředitele školy. Konečně bude moct porotě představit svůj vyšperkovaný projekt a pochopitelně doufá, že si povede dobře. Palce mu drží také Magda s Terezou, které s ním všechno proberou v kabinetě těsně předtím, než dojde na věc.

Později se všichni tři společně s Eddiem a Otou sejdou v Coolně, aby důkladně probrali, jak si Prokop vedl. Především Otík se modlí, aby jeho kolega a kamarád získal ředitelské křeslo. Kdyby totiž padlo do rukou Soni, tak by snad skočil z okna – nebo něco podobného. Nebyl by asi jediný, komu by se na škole trpce vedlo.

Prokop skromně doufá, že měl úspěch nejen s inkluzí, a tak se setkání v podstatě promění na předčasnou oslavu, kdy si Otík trošku zapomene hlídat čas. Právě ve chvíli, kdy Terezu bude ujišťovat, že jeho manželka je milá a poslušná a že jeho zdržení určitě pochopí, se nabroušená Hedvika zjeví ve dveřích.

Vtrhne do baru a s křikem si Otíka odvede domů. Všichni budou překvapeně koukat, jelikož herci s touhle scénou ve skutečnosti vůbec nepočítali. Návrat Lenky Zahradnické pro tuto příležitost byl předem domluven bez jejich vědomí a nutno dodat, že představitelku Hedviky ohromně pobavil.

 

Jirka se raduje, Ája naříká a Mário si ničí zdraví

Jirka Hložánek bude mít ve čtvrtek také důvod oslavovat. Obdrží totiž prestižní ocenění určené speciálně pro starosty, kteří se zasloužili o zvelebení města a zlepšení života místních mladých občanů. Ambiciózní mladík věří, že si zaslouží gratulace ze všech stran, ale jeho vlastní asistentka Ája nadšením zrovna neskáče.

Ještě pořád je špatná z toho, co jí provedl Mário. Potkávají se jenom tehdy, když si předávají dcerku, a při té příležitosti si vymění nanejvýš dvě slova: ahoj a čau. Áju to někdy upřímně mrzí a ráda by mu odpustila nebo alespoň udělala nějaký vstřícný krok a dala mu naději… Jenže pak si zase uvědomí, jak moc jí ublížil, a chce na něj být dál naštvaná. Sama neví, jestli mu touží prominout nebo ne.

Jirka ji ujistí, že Máriovi nic nedluží, s čímž by možná někteří diváci nesouhlasili. Přece jen se k Máriovi také kdysi zachovala hnusně, když ho zneužila, aby s ním mohla otěhotnět a vyhnout se vězení. On jí tenkrát odpustil. Neměla by teď ona udělat totéž a dát mu ještě šanci? Tak nebo tak, Jirkovi se podaří ji maličko povzbudit a vykouzlit jí na rtech úsměv.

Mário se mezitím fyzicky ničí, když každou noc vykládá kamiony. Kdy vlastně stíhá spát? Lumírovi přizná, že nepracuje úplně do rána a že má nějakou tu chvíli krapet se prospat. Jestli ale tohle vražedné tempo vydrží celý rok nebo dokonce déle, jak má v plánu, o tom by se dalo úspěšně pochybovat.

Zdroj článku:
  • Autorský text