Ve středeční Ulici ušijí synové na Luboše habaďůru s lázněmi a Bára nebude vědět, co s volným časem

Ve středeční Ulici ušijí synové na Luboše habaďůru s lázněmi a Bára nebude vědět, co s volným časem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tony si ve středeční epizodě Ulice vezme tátu do parády a pokusí se ho navnadit na úžasně znějící lázeňskou dovolenou. Jestli to ale bude stačit, aby se nechal vyšetřit lékařem, toť otázka. Bára prožije vcelku poklidný den, kdy nebude vědět, do čeho píchnout, alespoň ze začátku.

Tony láká Luboše do lázní, aby ho dostal k doktorovi

Dostat paličatého Luboše k doktorovi, aby mu udělal kompletní vyšetření, se zdá jako nadlidský úkol, ale Tony přijde s geniálním nápadem navléknout to přes lázeňský pobyt. Kdyby si Luboš nechal napsat lázně, musel by jít k lékaři na prohlídku a ten už by pak jistě odhalil, jestli má pan Mareček nějaký vážný zdravotní problém. Všechno tomu nasvědčuje, nadále se počurává a čím dál častěji zapomíná. S Věrkou se hádá v domnění, že z něj dělá blázna a schválně mu schovává věci. Neuvědomuje si přitom, že sám zapomíná, kam si co dal, anebo to možná jenom vidět nechce.

Tony se pokusí šikovně nadhodit, že lázně by si rozhodně zasloužil, když koneckonců prodělal nejednu operaci kolene. Je to v podstatě dovolená s procedurami, díky níž by nejen měl chvíli pokoj od Věrky, ale také by měl možnost poznat nové lidi a pořádně si od všeho odpočinout. Luboš nejdřív namítne, že celé dny nic nedělá, tudíž ani nepotřebuje odpočívat. Nápad se mu ale začne líbit čím dál víc. Udělat pro to přitom musí jen jedno – nechat si lázně napsat od lékaře. Půjde tam, anebo prokoukne habaďůru svých synů a znovu se rozzlobí?

Nezaměstnaná Bára se nudí a Tereza v práci exceluje

Vyhazov z práce a následná víceméně vynucená pauza Báře očividně nesvědčí. Vždycky byla akční, zvyklá pořád něco dělat. Teď, když nemůže, vlastně neví, co si má počít se spoustou času. A tak jen bloumá po velkém domě od ničeho k ničemu, občas vezme do ruky knížku, na kterou se zjevně vůbec nesoustředí.

Doufá, že bude moct alespoň kamarádku Jitku vytáhnout na kávu a snad si i trošku pobrečet na jejím ramínku, ale ta má v salonu zákaznici, takže musí počkat. Pak to stejně nadhodí jako vlastně báječnou věc, že je nezaměstnaná.

Ráno si smí déle přispat a nikdo jí nic nevyčítá, také si prý vytřídila šatník. To by mohla ideálně vyházet všechny šály, které poslední dobou ustavičně nosí kolem krku a doplňuje volnými šaty, u nichž se liší akorát barvy, jinak je to pořád totéž. Diváky už pohled na takovou módu vyloženě rozčiluje.

Jitka jí poradí nedělat nic, ale to právě Bára nedokáže. Během dne chce alespoň uvařit dobrou večeři Tereze a rovněž má v plánu pozvat svou nejlepší kamarádku do kina nebo někam na výlet.

Tereza zatím zkonzultuje s Prokopem otázku inkluze, kterou by rád zahrnul do svého projektu pro výběrové řízení na nového ředitele školy. Při té příležitosti ho poprosí, jestli by si nemohli tykat. Prokop následně zmíní, že si váží lidí, kteří jsou v něčem dobří a dokážou to předat dál. Jen aby se nám tady neschylovalo ke vzniku dalšího bizarního páru, hm… To by se asi nelíbilo ani Soně, ani Davidovi.

Zdroj článku:
  • Autorský text