Zítra v Ulici: V úterý sklidí Matěj plody za svůj průšvih. Soňa si drzého kluka vychutná

Zítra v Ulici: V úterý sklidí Matěj plody za svůj průšvih. Soňa si drzého kluka vychutná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úterek nebude pro Matěje Dvořáka radostným dnem, ani pro jeho spolužáky, pro starostlivé pedagogy nebo pro Irenu, která po sobě chce v ředitelně zanechat čistý stůl. Ačkoli možnost vytrestat studenty možná potěší Soňu, ani ona nebude mít nejlepší náladu. Školník jí pořádně hne žlučí.

Podle Soni potřebuje škola nové vedení jako sůl

Zástupkyně Čechová zuří kvůli tomu, že musela přesvědčovat Irenu, aby neschopnému školníkovi napsala alespoň vytýkací dopis. Ten chlap nemá špetku úcty k pedagogům, poslal do háje dokonce i Soňu, poněvadž studenti prý nejsou jeho věc. On má jen zamykat a uklízet školu za, mimochodem, mizerný plat. Údajně ani nevěděl, k čemu kluci používají odstavený rotoped.

Soňa ale bytostně nesnáší, když někdo nedělá dobře svou práci, a nejradši by školníka poslala i s jeho výmluvami o dům dál. Prokop se ho pokusí hájit a svou přítelkyni uklidnit. Školník má jistě své vrtochy, ale dělá spoustu prospěšných věcí nad rámec pracovní náplně. Zástupkyně zbystří. Takže Prokop by to celé nechal vyšumět a přimhouřil oči? Asi úplně ne, ale školník v této kauze stejně není nejdůležitější.

Soňa poté sama uzná, že když se rozčílí, je k nezastavení. Brzy to na vlastní kůži pocítí i rodina Dvořákových.

Zástupkyně chce na Dvořáka poštvat OSPOD

Irena se po několika marných pokusech Petru Dvořákovi nakonec dovolá, ale on už tento týden bohužel nezvládne přijít, jelikož má naplánované cesty kamionem, které nejdou přehodit. Kluci tedy zřejmě budou zase sami doma celý týden, odvodí si Soňa, jež to prý nerada říká, ale záležitost by se měla nahlásit na sociálce. Irena nevěří, že by Dvořák syny zanedbával. Mají spolu domluvený systém, který až dosud fungoval. Soňa však namítne, že nynější chování Matěje může být důsledkem tohoto úžasného systému. Ředitelka Landová přesto rozhodne, že se nejdřív sejdou osobně s otcem. Doufejme, že Soňa nebude jednat na vlastní pěst a neosloví sociálku sama.

Otík si zavolá Matěje do kabinetu na kobereček

Chudák pan profesor Puklický dělal všechno pro to, aby mladý pán nedostal důtku, a suverénní Matějíček se mu nějak zapomene zmínit, že se s hloupými nápady s rotopedem chlubí zcela otevřeně na sociálních sítích a že vestibul nebyl zdaleka první klukovinou, kterou s kamarádíčky udělal.

Co na tohle obvinění Matěj odpoví? Jen nevzrušené „hm“. Pokrčí rameny, výraz absolutního nezájmu a lhostejnosti, jako by mu vůbec nedocházelo, v jak obrovském lítá maléru.

Poté dokonce vyhrkne, že se o nic neprosil, jenomže hraní na drsňáka mu nepomůže. Celou záležitost už má v rukou vedení školy a Ota nic víc nezmůže. Na otázku, proč se ale Matěj takhle chová a najednou nenávidí svět, mladík jen mlčky sklopí pohled. Kvůli čemu ho vlastně vyhodili z trampolínového týmu, jenž mu byl donedávna vším? Otík je odhodlaný z něj vytáhnout pravdu. Podaří se mu to? Jak Matěj a jeho spolužáci zareagují, až jim Landová se škodolibou Čechovou naservírují ředitelské důtky?

Zdroj článku:
  • Autorský text