V pondělní Ulici Jirka zahájí pátrání po skutečném otci a Žofka na rovinu poprosí Ivu o přespání

V pondělní Ulici Jirka zahájí pátrání po skutečném otci a Žofka na rovinu poprosí Ivu o přespání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka bude v pondělí stíhat setkání s potenciální náhradní matkou, která ale nenadchne jeho ani Gábinu, i pátrání po jistém strýčkovi z dětství, jenž má najednou všechny předpoklady být jeho biologickým otcem. Žofka ve vší slušnosti zajde za Ivou s prosbou, zda by mohla zase přespat u nich.

Setkání s adeptkou na náhradní matku

Jirka v noci nemůže spát, protože pořád myslí na mámu, na svůj vždy tak blízký a pěkný vztah s ní a na to, jestli opravdu mohla být otci nevěrná. Herman starší během dne přijede a Gábina s Jirkou mu řeknou o plánovaném prvním setkání s možnou adeptkou na náhradní matku. Doporučí jim samozřejmě, aby byli obzvlášť opatrní, a znovu nabídne právní i finanční pomoc, přestože si uvědomuje, že už ho několikrát odmítli.

Byl by zázrak, kdyby hned napoprvé našli ideální kandidátku. Paní bohužel nevyhoví hned z několika důvodů. Předně bude neustále nadávat na svého exmanžela a začne se Gábiny a Jirky vyptávat na jejich finanční situaci a zaměstnání. Z toho je znát, že si z náhradního mateřství zkouší udělat výhodný byznys a že jí jde primárně o finanční kompenzaci.

Když jí Gábina oznámí, že je módní návrhářkou, dámě zasvítí očička, která však rychle zhasnou poté, co se major Herman zmíní, že dělá u policie. V tu chvíli získá výraz, jenž jasně naznačuje, že nemá čistý stůl ani úmysly. Naše dvojice je připravená ji odmítnout, ale ona to vlastně stihne rychleji a později jim napíše, že pro ni nejsou vyhovující. Asi bychom se měli stydět, dodá Jirka ironicky. Ve skutečnosti se ale jemu i Gábině samozřejmě uleví.

Náhlé vzpomínky na záhadného strejdu

Zatímco Šimon se v Coolně svěřuje Erikovi, že si Jirka a Gábina chtějí pořídit další dítě a že on sám vlastně ještě neví, jak se k tomu má postavit, Jirka nadále řeší otázku genetických testů. Čím dál více zkoumá variantu, že jeho táta ve skutečnosti není biologickým otcem. Náhodou si vzpomene na dávné dětství, kdy asi jako pětiletý nebo šestiletý jezdíval s rodiči na chatu za nějakým sympatickým strejdou Vláďou či snad Láďou. Jednou za ním jeli vlakem dokonce pouze s mámou, bez táty.

Strejda se k němu vždycky choval hezky, všechno mu dovolil a i k mámě byl vysloveně přátelský. Mohlo za tím být něco víc? Jirka se na onoho člověka zeptá otce ve snaze získat bližší informace, jméno, bydliště, cokoli. Potom po něm zahájí takřka regulérní pátrání, ačkoli Gábině to celé připadá bláznivé. Není přece jenom pravděpodobnější, že se klinika dopustila chyby? Neměl by si Jirka v každém případě raději uchovat hezké vzpomínky na mámu?

Další přespávačka za krátkou dobu

Michal a Žofka by si rádi dopřáli další společné přespání u Klímových, ale dívka tentokrát nechce dělat nic tajně. Půjde za Ivou a otevřeně jí vyloží, že máma si chce k sobě pozvat nového přítele a u táty by zase Žofka musela sdílet pokoj s nevrlým puberťákem Oliverem, což je pravda.

Poprosí paní Klímovou o možnost přespat u Michala, na rovinu tak, jak to s Vítkem chtěli. Iva s tím za daných okolností nebude mít problém, jen to chce samozřejmě s manželem probrat. Vítek už se zdráhá poněkud více. Žofka u nich přespává čím dál častěji, nepřehání to mládež trošku?

Zdroj článku:
  • Autorský text