Zítra v Ulici: V pátek se projeví Otova schopnost utěšovat druhé. Otázkou je, kdo utěší chudáka Jirku

Zítra v Ulici: V pátek se projeví Otova schopnost utěšovat druhé. Otázkou je, kdo utěší chudáka Jirku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ota bude mít v pátek dost napilno, aby stihl zkrotit hněv paní ředitelky a zlepšit náladu utrápené kamarádce Tereze. Trápit se bude i pan Dvořák, jehož synáček stále zlobí, a v neposlední řadě Jirka Herman, jehož výsledky testů naznačují, že není synem svého otce.

Další setkání Magdy s panem Dvořákem

Petr Dvořák přiveze do školy kluky. Markovi popřeje hodně štěstí s písemkou, Matěji doporučí, aby hned po vyučování naklusal domů. Náladový mladík mu jen odsekne a půjde, k čemuž se nachomýtne profesorka Procházková. Ta pana Dvořáka utěší slovy, že ať už se s Matějem děje cokoli, jistě se to brzy zlepší. Musíme doufat. No jo, vždyť co jiného nám také zbývá?

Otík vyhraje spor s ředitelkou a povzbudí Terezu

Otík oznámí ředitelce Landové, že dal Matějovi napomenutí třídního učitele za to, že se nechal záměrně zamknout ve škole, aby si mohl natočit video, jak jezdí ve vestibulu na rotopedu. Irenu vyděsí představa, že se chlapec mohl třeba i vážně zranit.

Takové porušení školního řádu vyžaduje minimálně důtku, ale Otík ji přesvědčí, aby to nechala na jeho uvážení a zodpovědnosti. Koneckonců, on už má potřebné vzdělání metodika prevence, aby snad správně odhadl, jaký trest je žádoucí. Horší bude, až se o Matějově činu dozví zástupkyně Soňa. Ta ho nenechá vyváznout tak lehce.

Dalším člověkem, na němž si Ota bude moct otestovat nově nabyté vzdělání, bude Tereza. Povzbudí ji totiž správně zvolenými slovy, aby se netrápila kvůli další hádce s Davidem a mámou. Oba si myslí, že má na víc, než je učení na nějaké obyčejné české škole, a že by svůj potenciál měla plně využít. Jenomže Tereza nepotřebuje sbírat tituly, chce prostě normální život, rodinu a práci učitelky. Je na tom snad něco špatného?

Eddieho čeká důležitý krok

Přítelkyně konečně svolila, aby se seznámil s jejím synkem. Eddiemu velice záleží na tom, aby na osmiletého kluka udělal dobrý dojem, a tak vymyslel společné kino a možná návštěvu akvária. Nenapadlo ho ale, že by měl obstarat nějaký dáreček, na to si děti hodně potrpí, pravda? Naštěstí se Magda nabídne, že mu pomůže něco vybrat. Přinejhorším budou hledat radu na internetu nebo přímo u prodavačů v obchodě.

Jirka Herman se dozví něco, co vědět nechtěl

Jirkovi nadále vrtají hlavou genetické testy. Zavolá na kliniku, kde se nechal testovat, a tam ho samozřejmě ujistí, že nepochybili. Kdyby celou tuto záležitost řešil jako případ na policii, hodně by zpozorněl. Instinkt by mu napověděl, že je něco špatně. Ale co? Gábina tuší, že soukromá klinika mlží ve snaze ochránit dobrou pověst, ale co když opravdu žádnou chybu neudělala? A co když ji neudělal ani otcův vyhlášený lékař? To by znamenalo, že Jirkův táta vlastně vůbec není jeho biologickým otcem.

Do této choulostivé situace zavolá Gábině adeptka na náhradní matku a domluví si s ní první osobní schůzku na pondělí. Gábina ale bude z telefonátu rozpačitá. Paní se jí bude zdát nějaká zvláštní, především její otázky.

Zdroj článku:
  • Autorský text