Ve čtvrteční Ulici budou mít Jirka a Gábina první kandidátky na náhradní matku a Vendulu trápí, že jako máma selhala

Ve čtvrteční Ulici budou mít Jirka a Gábina první kandidátky na náhradní matku a Vendulu trápí, že jako máma selhala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina a Jirka mají první zájemkyně o odnošení jejich dítěte. Z osobního setkání jsou už teď nervózní a Jirku navrch trápí otázka genetických testů. Herman starší je zcela v pořádku, což se neshoduje s jeho vlastními výsledky. Ani Vendula nemá chvíli klidu. Mrzí ji, že není s Eliškou.

Jirkovy podezřelé výsledky a další bláznivá výzva

Gábina a Jirka pomalými krůčky postupují k vytouženému cíli. Přihlásily se jim hned dvě zájemkyně, které by jim chtěly odnosit dítě. Obě se zdají být vzdělané a slibné, ačkoli jedna z nich nemá právě bezchybný písemný projev, spíš je dost těžké se v něm zorientovat.

Možná je to cizinka, možná má dyslexii, to by až tak nevadilo, ale Jirka navíc zjistil, že momentálně není zaměstnaná, a tak je pravděpodobné, že chce do náhradního mateřství jít s vidinou zisku. Takový důvod není moc sympatický ani jemu, ani Gábině, proto se dohodnou, že se raději domluví na osobní schůzce s druhou paní. Budou mít štěstí a najdou v ní toho, koho hledají?

Odpoledne dorazí Jirkův táta a informuje syna o výsledcích svých testů. Jsou v naprostém pořádku, trombózou ani mutacemi netrpí. Zvláštní. Jak tedy mohly Jirkovy genetické testy naznačovat, že k tomu má dispozice? Udělala snad klinika chybu?

Aby toho nebylo málo, Šimon vnese do domácnosti ještě více vzrušení, když si s kamarády vymyslí novou výzvu. Po kolíčcích na uších nyní přichází praštěná mluva. Šimon nutí mámu i Jirku, aby všechno říkali pozpátku, což hlavně Gábinu ani trochu nebaví. Scenáristé už asi nevědí, co by si vymysleli…

Zraňující slova a Máriova záhadná nová práce

Lumír a Vilma vstanou s poraženeckou náladou a starostmi o nemocnou Elišku. Kateřina se je pokusí povzbudit a vlít jim elán do žil. Totéž pak Lumír udělá s Vendulou, alespoň si to bude myslet. Nabídne jí, že pro ni a Elišku zaplatí ozdravný pobyt i nějaké terapie, bude ji brát na výlety do přírody, kde je čistý vzduch. Nejdřív dceru dojme, ale pak mezi řečí nešetrně prohodí, že babička v Telecím tráví s Eliškou víc času než její rodiče.

Tahle slova, právě proto, jak moc jsou pravdivá, se Venduly dotknou. Trápí ji, že s Eliškou není, ale copak může, když jí v Praze běží podnikání a také Pavel tu má práci? Nelze se jenom tak sebrat, všeho nechat a odjet na venkov. Na druhou stranu je smutné, že by k babičce měla mít dívenka blíž než k vlastní mámě. Vendulu to tak sebere, že se vzadu ve výrobně rozbrečí. Utěšovat ji bude Mário, jenž bude naopak v obzvlášť dobré náladě, jelikož se mu podařilo najít noční práci.

Áje už dokonce poslal na účet první výplatu. Ta ale jenom doufá, že se nejedná o nic nelegálního nebo že třeba nevybrakoval Vendule pokladnu. U něho už by se nedivila ničemu. Ve snaze povzbudit sebe i kamarádku pak Ája přemluví Vendy, aby si s ní vyrazila ven, třeba do kina, divadla nebo na masáž. Hlavně ať obě na chvíli zapomenou na svoje trable.

Zdroj článku:
  • Autorský text