Zítra v Ulici: Ve středu Blanka poleze tajemnici do zadnice a Vilma polituje chudáčka Mária

Zítra v Ulici: Ve středu Blanka poleze tajemnici do zadnice a Vilma polituje chudáčka Mária
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka by ráda měla na pracovišti přátelské vztahy se všemi kolegy, včetně Hanuškové. Proto dá na Evženovu radu a pozve ji na neformální oběd a upřímný rozhovor. Mária ničí fakt, že před dvěma měsíci měl vše, ale teď nemá nic. Všichni mu říkají, aby na sobě pracoval. Vilma ho znovu podpoří finančně.

Blanka pozve Hanuškovou na oběd

Blanku trápí nejen to, že ustavičně podvádí svou aplikaci, jejímž prostřednictvím se snaží zdravěji jíst a zůstat fit, ale hlavně fakt, že tajemnici Hanuškové zřejmě opravdu nesedla. Přitom poštvat si na komoře proti sobě zrovna ji, to by bylo mrzuté.

Evžen partnerce poradí, aby zkusila Vlastičku pozvat na kafíčko a neformálně si s ní popovídat. Snad to pomůže prolomit ledy. V práci si Blanka následně potyká s kolegou Igorem, jenž jí věnuje bonboniéru, kterou dostal od klienta jako pozornost za zákrok. Mezitím se Blance podaří pozvat, vlastně v podstatě přinutit, Vlastičku na oběd v hospodě U Jindřicha. Naláká ji na italské speciality, a tak překvapené Hanuškové nezbude nic jiného než souhlasit. Zvlášť poté, co jí Blanka pochválí figuru a úžasnou dovednost pečení.

V hospodě si popovídají o dobrém jídle a Blanka využije příležitosti, aby znovu otevřela téma zápisu. S Vlastou se totiž nepohodla kvůli svému postupu, kdy nezanesla do zápisu potřebné informace a způsobila, že Hanušková zbytečně dělala práci navíc. Teď se jí za to znovu omluví a naznačí, že by ráda vytvořila přátelské pracovní prostředí, kde se budou cítit dobře obě.

Hanušková věří, že Blanka jen potřebuje čas, aby se zorientovala a aby si začaly lépe rozumět, pokud tedy mluví zcela upřímně. Doufejme, že po tomto otevřeném a přátelském rozhovoru nezačne Blanku zase pomlouvat s kolegyní Strouhovou.

Martina dává Máriovi dobré rady, Vilma další peníze

Kateřina u snídaně vysvětlí Lexíkovi, proč jsou topinky ve vajíčku ideálním jídlem pro chudé. On to bohužel nešikovně zmíní v souvislosti s Máriem, který přijde poprosit Nyklovy, jestli by si u nich nemohl vyprat oblečení. Mária se chlapcova slova dotknou, přestože jsou pravdivá. Raper je chudý a může si za to sám. Kateřinu ale zamrzí, že ho ještě více rozesmutnili, a požádá Lumíra, aby jej nějak povzbudil.

Nejhorší je Máriova netrpělivost, všechno by chtěl mít hned, hlavně Ájino odpuštění. Je pro něj těžké pochopit a přijmout, že takové věci vyžadují čas. On místo toho začne vymýšlet všelijaká velkolepá gesta, aby znovu získal její lásku, a bláznivé nápady zkonzultuje s Martinou. Naštěstí. Ta už ho snad odradí od toho, aby Áju zahrnoval tisícovkou růží, na které stejně nemá peníze, nebo aby jí pod okny zpíval serenády. Áje udělá největší radost, když si najde druhou práci, bude splácet dluhy, začne se zase pořádně starat o dcerku a zkrátka dokáže, že už je zodpovědný a spolehlivý.

Babička Vilma s ním bude mít větší slitování. Před Lumírem zapře, že mu stejně jako mnoho jiných lidí půjčila peníze, ba dokonce Máriovi ještě přidá, aby mohl dceři koupit nové gumáky. Také ho v těžké chvíli potěší milým slovem. Bude to ale stačit, aby se konečně sebral a začal se sebou něco dělat?

Zdroj článku:
  • Autorský text