Zítra v Ulici: V úterý se poprvé objeví Petr Dvořák a Vanda udělá krok na cestě do vězení

Zítra v Ulici: V úterý se poprvé objeví Petr Dvořák a Vanda udělá krok na cestě do vězení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli Matějovu průšvihu si Ota a Magda pozvou pana Dvořáka do krámku, ale rozhovor s ním pro ně bude jako studená sprcha. Tu zažije také Vanda, kterou opět opustí štěstí ve hře. Než aby se pravdě o závislosti podívala do očí, raději udělá další obrovskou chybu.

Dvořák bude s Magdou a Otou rychle hotový

Eddie svolá na ráno u Magdy poradu, což je Otíkovi náramně podezřelé. Rozešla se s ním snad přítelkyně? Nebo si ji naopak tajně vzal? Vymýšlí všelijaké bizarní a pro Magdu zábavné scénáře, když Eddie konečně dorazí a povypráví jim, jak předchozího večera nachytal ve škole Matěje.

Nechal se v budově zamknout a jezdil ve vestibulu na rotopedu ve snaze udělat perfektní video pro spolužáky a své fanoušky. Je to velký průšvih a trojice se teď musí poradit, jak by měla zareagovat. Je zapotřebí nahlásit událost Ireně, ale ještě předtím by se Ota mohl sejít s panem Dvořákem a zjistit, jestli je u nich doma vše v pořádku.

Otík se Dvořákovi horko těžko dovolá, aby s ním domluvil setkání na neutrální půdě v krámku, a z výsledného rozhovoru nebude mít příjemný pocit. Dotyčný řidič kamionu s ním docela zamete, jelikož se mu zdá podezřelé setkávání rodičů s učiteli mimo půdu školy. Ota se ho zalekne a vděčně přijme Magdin návrh, že by se k jejich schůzce přidala.

Budou tak na Dvořáka čekat v kavárně společně a oba se nechají rozhodit jeho podivným přístupem. On si je totiž vyslechne, poděkuje za vstřícnost, ale doporučí jim, aby Matějovi dali důtku, jestliže porušil školní řád. Doma si ho může srovnávat do latě sám, ale ve škole ho mají na povel oni. Pokud chlapec nepocítí následky svých činů, nikdy se nepoučí.

Poměrně drsný přístup, řeknou si profesoři. Ota si následně pozve Matěje na kobereček do studovny, kde mu pohrozí pouhým napomenutím. Nechce mu hned navrhovat důtku, místo toho mu nabídne pomoc. Otík bude velmi vstřícný a ohleduplný vzhledem k tomu, že mladík byl podle otce v létě vyhozen z trampolínového týmu a měl konflikt s trenérem. Bylo to něco, na čem mu záleželo.

Matěj ovšem Otíkův přístup neocení. Pomoc prý nepotřebuje a bez dalších slov prostě odejde. Táta si ho u školy vyzvedne a odveze domů. Hodlá s ním jeho malér ještě řešit? Co se stane, pokud se o porušení řádu doslechne zástupkyně Soňa?

Vanda provede strašnou věc

Vandina šťastná vlna se rychle přehnala a zase zmizela. Dnes bude v Coolně sedět nikoli jako vítězka, ale jako hromádka neštěstí. V panice zkusí přemluvit Tonyho, aby hrál na online kasinu za ni, protože začátečníci prý mají vždycky štěstí.

Tony pochopitelně odmítne a upozorní ji, že je úplně mimo. Měla by okamžitě přestat, protože je gamblerka. Tohle obvinění Vanda popře s tím, že gambleři jsou přece trosky a zoufalci, s nimiž nemá nic společného. Tony ale namítne, že zoufalá mu připadá dost.

Ze strachu, že by mohla přijít o dům, Vanda udělá obzvlášť velkou hloupost. Na Komoře zubních lékařů zfalšuje fakturu a částku, která je určená někomu jinému, pošle na účet lichvářky Vokounové. To bude veselo, až na to přijde Ludí.

Zdroj článku:
  • Autorský text